Klipp og klapp 20

i

Kort og presist, ved Ronnie Johanson

Å tro på julenissen

Briten Andy Bannister har skrevet den ateismekritiske boken Ateisten som ikke fantes. På norsk er den kommet på dertil egnet forlag, Lunde, som ingenlunde legger skjul på situasjonens alvor. De skriver i vaskeseddelen:

I løpet av det siste tiåret har ateismen tatt skrittet ut fra sitt dunkle tilholdssted og plassert seg godt synlig på en rekke arenaer.

Dette er som om vi skulle sagt det selv. Jeg for min del har kommet meg opp fra Ateistenes mørke kjeller i Oslo og er havnet i herværende nettmagasin, forhåpentlig godt synlig.

I et intervju med Vårt Land tar Bannister et oppgjør med «billige, nyateistiske poenger», som at «å tro på Gud er som å tro på julenissen». Han mener argumentet er uholdbart fordi «julenissen er en person på innsiden av universet, et fysisk objekt med en masse». Her er vi nok uenige. Selv har jeg siden jeg var fem år hevdet at julenissen ikke finnes.

Kilder:
www.lundeforlag.no/ateisten-som-ikke-fantes
Vårt Land 20. oktober 2020

She too

Da Ida Jackson studerte litteratur, kategoriserte hun nålevende, norske forfattere i tre grupper: modernister, realister og postmodernister. Så debuterte hun selv, og begynte å gå på forlagsfester. Hun forteller at «Nå grupperte jeg dem i ‘Har kløpet meg i rumpa’, ‘Har kløpet venninna mi i rumpa’ og ‘Jan Kjærstad’».

Det bør tilføyes at hun omtaler Jan Kjærstad som «Norges hyggeligste og minst slibrige mann», og at de begge kommer ut på Aschehoug. Selv gir jeg stort sett ut bøkene mine på knøttlille Religionskritisk Forlag, der jeg for tiden er eneste forfatter og henvist til å klype meg selv både her og der.

Kilde:
Agnes Ravatn i Aftenposten 08 11 2020


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *