Nettmagasin: Aktuelt

Forside / Nettmagasin: Aktuelt

Under aktualitet vil vi følge med i aktuell samfunnsdebatt og fremheve religionskritiske ytringer vi mener er viktige, “holde fast” på dem og bidra til at de ikke blir glemt. Noen vil vi bare referere til med lenke, andre publiserer vi på nytt med tillatelse. Send gjerne inn forslag til artikler du mener andre bør lese, så vil redaksjonen vurdere det.


Klipp-og-klapp-Kritiske-kommentarer-Ronnie-Johanson

Klipp og klapp 93

Et fly som skulle til Kristiansand, kræsjet nylig inn i et annet fly på bakken på Gardermoen. En av passasjerene som ble rammet, var Thomas Neteland, kommunikasjonsleder i Pinsebevegelsen. Han forteller:

Les mer

Klipp-og-klapp-Kritiske-kommentarer-Ronnie-Johanson

Klipp og klapp 92

Skolens seksualundervisning møter fortsatt motstand i bibelbeltet i sør. KrF-politiker Helen Rosvold Andersen reagerer på en film der budskapet var at «orgasme er godt og onani er positivt.» Hun uttaler på vegne av en foreldregruppe hun har stiftet:

Les mer

Jesus-Hva-forskningen-sier-mens-kirken-tier-forfatter-Ronnie-Johanson

Ukens bibelord 48

Vi er stemt til andakt i dag. Vår kollega Vårt Land har gjerne en andakt på siste side. Som seg hør og bør, starter de med en tekst fra Bibelen. Som denne:

Les mer

Jesus-hva-forskningen-sier-mens-kirken-tier-forside-Ronnie-Johanson

Ukens bibelord 47

Ved Ronnie Johanson Bokomtale: Se Forlagssidene Prest i Den norske kirke, Sunniva Gylver, tok nylig for seg et bibelsted som regnes som så sentralt at det kalles «Den lille bibel»: For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin sønn, den enbårne, for…

Les mer

Klipp-og-klapp-Kritiske-kommentarer-Ronnie-Johanson

Klipp og klapp 91

Dronning Margrethe II av Danmark tok følgende valgspråk da hun ble kronet i 1972: «Guds hjælp, folkets kærlighed, Danmarks styrke» Det er jo rørende at en monark regner med folkets kjærlighet, alt før hen har vist seg fortjent til den.

Les mer

Klipp-og-klapp-Kritiske-kommentarer-Ronnie-Johanson

Klipp og klapp 90

Forrige gang brakte vi bevis for at Gud eksisterer. Vi følger opp denne gang med et bevis for at han ble menneske og tok bolig blant oss:

Les mer

bilde av Andreas Edwien

Edwien til sak mot NRK og Dagbladet

Denne artikkelen om Andreas Edwiens rettsprosesser på 60- og 70-tallet er basert på en gjennomgang av de rettsdokumentene som er arkivert i Riksarkivets samlinger, og en stor del av dokumenter i det private arkivet etter Andreas Edwien.

Les mer

Klipp-og-klapp-Kritiske-kommentarer-Ronnie-Johanson

Klipp og klapp 89

Det er den som kommer med en påstand, som har bevisbyrden. Dette har mange kristne innsett, derfor strever de med å bevise Guds eksistens. De skal ha honnør for at de forsøker; gudsbevisene deres har vi mindre respekt for. Som dette, hentet fra avisen Dagen:

Les mer