Jesus-hva-forskningen-sier-mens-kirken-tier-forside-Ronnie-Johanson

Nettmagasin: Ukens bibelord

Forside / Nettmagasin: Ukens bibelord


 • Ukens bibelord 51

  Ukens bibelord 51

  Nettmagasin kategori:

  Ifølge Lukas 14,26 har Jesus sagt at den som vil være hans disippel, må «hate far og mor, kone og barn, brødre og søstre, ja til og med sitt eget liv». Dette er hva den greske grunnteksten sier…

  Les mer…

 • Ukens bibelord 50

  Ukens bibelord 50

  Nettmagasin kategori:

  Kirken strever med å gjøre budskapet forståelig. En fersk kapellan i Oslo har funnet en løsning: Han lot et esel delta i gudstjenesten palmesøndag. Jesus red som kjent inn i Jerusalem på et esel før påskefeiringen, og kapellanen uttaler:

  Les mer…

 • Ukens bibelord 49

  Ukens bibelord 49

  Nettmagasin kategori:

  Ved Ronnie Johanson Avisen Vårt Land er ikke stedet der de mest fundamentalistiske kristne får boltre seg. For eksempel tas sjelden Bibelens skapelsesberetning bokstavelig. Men selv den kan visst brukes av aktivister i dagens opphetede kjønnsdebatt. Avisen har for tiden gående en spissfindig meningsutveksling om hvorvidt Adam opprinnelig var tvekjønnet! For det står jo i…

  Les mer…

 • Ukens bibelord 48

  Ukens bibelord 48

  Nettmagasin kategori:

  Vi er stemt til andakt i dag. Vår kollega Vårt Land har gjerne en andakt på siste side. Som seg hør og bør, starter de med en tekst fra Bibelen. Som denne:

  Les mer…

 • Ukens bibelord 47

  Ukens bibelord 47

  Nettmagasin kategori:

  Ved Ronnie Johanson Prest i Den norske kirke, Sunniva Gylver, tok nylig for seg et bibelsted som regnes som så sentralt at det kalles «Den lille bibel»: For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha…

  Les mer…

 • Ukens bibelord 46

  Ukens bibelord 46

  Nettmagasin kategori:

  Ild er jeg kommet for å kaste på jorden. Hvor gjerne jeg skulle sett at den alt var tent! … Tror dere jeg er kommet for å bringe fred på jorden? Jeg er ikke kommet for å bringe fred, men strid.

  Les mer…

 • Ukens bibelord 45

  Ukens bibelord 45

  Nettmagasin kategori:

  En klassiker fra den gang Hedningsamfunnet stod på Egertorget hver lørdag og leste fra Bibelen, dreier seg om profeten Elisja:

  Les mer…

 • Ukens bibelord 44

  Ukens bibelord 44

  Nettmagasin kategori:

  I pinsebevegelsens ukeblad «Korsets seier» skriver Karl Andreas Jahr i en lederartikkel:

  Les mer…

 • Ukens bibelord 43

  Ukens bibelord 43

  Nettmagasin kategori:

  Da ble engelen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilea som het Nasaret, til en jomfru som var lovet bort til Josef, en mann av Davids ætt.

  Les mer…