Nettmagasin: Religion og samfunn

Forside / Nettmagasin: Religion og samfunn

Thomas Henden

Min usunne oppvekst hos antroposofer

Thomas, som fjortenåring ble du plassert som fosterbarn hos et ektepar som var antroposofer. Som voksen ble du tilkjent økonomisk erstatning for denne oppveksten. Hvorfor det?

Les mer

Frihetskampen-i-islam

De farlige tankene

Mashal Khan drømte om å bli journalist. Han ville rette søkelys mot sosial urettferdighet i landet sitt, Pakistan. Som student ved Abdul Wali Khan Universitetet i Mardan var han ganske populær. Ikke bare var han kunnskapsrik. Han var også diskusjonsglad. I tillegg gjorde han seg bemerket med sine liberale ideer. På Facebook identifiserte han seg…

Les mer

Frihetskampen-i-islam

Midt mellom tre moskeer

Det finnes områder på østkanten i Oslo, i Groruddalen og sørover mot Holmlia, som ofte havner i sentrum for den norske integreringsdebatten. Når man snakker om venstresidens syn på utfordringene knyttet til islam i Norge, er det ofte disse stedene man har i tankene.

Les mer

JesusKristus-og-co

Jesus-dyrkelse kan ikke hjelpe sekulære muslimer

Også sekulære Norge har sin versjon av et bibelbelte – eller om ikke et helt “belte” så iallfall noen bortgjemte dalfører, øyer og bedehus med subkulturer som ønsker seg en retur til det “glade” 50-tallet da menn var menn, kvinner holdt seg hjemme, og kirke, menighet og Jesus stod i høysetet.

Les mer

goddesses-of-fertility-comic

De usynlige: Krista, gudefødersken, kirkemødrene, og Gud Moder

Det finnes ingen kvinnelig “messias”, ingen “Guds datter” eller “menneskedatter” i de bibelske skriftsamlinger. Det finnes ingen “kirkemødre” i teologihistorien. Videre finnes ingen kvinnelige paver gjennom årtusener, og heller ingen kvinnelige biskoper i vårt Luther-land før sent i det forrige århundret.

Les mer