Nettmagasin: Religion og samfunn

Forside / Nettmagasin: Religion og samfunn


 • Min usunne oppvekst hos antroposofer

  Min usunne oppvekst hos antroposofer

  Nettmagasin kategori:

  Thomas, som fjortenåring ble du plassert som fosterbarn hos et ektepar som var antroposofer. Som voksen ble du tilkjent økonomisk erstatning for denne oppveksten. Hvorfor det?

  Les mer…

 • Kampen mot slaveriet — «moderne frihedsgriller»

  Kampen mot slaveriet — «moderne frihedsgriller»

  Nettmagasin kategori:

  Norsk-amerikanske lutheranere kjempet for Bibelens positive syn på slaveriet i flere år etter at slaveriet var avskaffet i USA.

  Les mer…

 • De farlige tankene

  De farlige tankene

  Nettmagasin kategori:

  Mashal Khan drømte om å bli journalist. Han ville rette søkelys mot sosial urettferdighet i landet sitt, Pakistan. Som student ved Abdul Wali Khan Universitetet i Mardan var han ganske populær. Ikke bare var han kunnskapsrik. Han var også diskusjonsglad. I tillegg gjorde han seg bemerket med sine liberale ideer. På Facebook identifiserte han seg…

  Les mer…

 • Midt mellom tre moskeer

  Midt mellom tre moskeer

  Nettmagasin kategori:

  Det finnes områder på østkanten i Oslo, i Groruddalen og sørover mot Holmlia, som ofte havner i sentrum for den norske integreringsdebatten. Når man snakker om venstresidens syn på utfordringene knyttet til islam i Norge, er det ofte disse stedene man har i tankene.

  Les mer…

 • Jesus-dyrkelse kan ikke hjelpe sekulære muslimer

  Jesus-dyrkelse kan ikke hjelpe sekulære muslimer

  Nettmagasin kategori: , ,

  Også sekulære Norge har sin versjon av et bibelbelte – eller om ikke et helt «belte» så iallfall noen bortgjemte dalfører, øyer og bedehus med subkulturer som ønsker seg en retur til det «glade» 50-tallet da menn var menn, kvinner holdt seg hjemme, og kirke, menighet og Jesus stod i høysetet.

  Les mer…

 • De usynlige: Krista, gudefødersken, kirkemødrene, og Gud Moder

  De usynlige: Krista, gudefødersken, kirkemødrene, og Gud Moder

  Nettmagasin kategori:

  Det finnes ingen kvinnelig «messias», ingen «Guds datter» eller «menneskedatter» i de bibelske skriftsamlinger. Det finnes ingen «kirkemødre» i teologihistorien. Videre finnes ingen kvinnelige paver gjennom årtusener, og heller ingen kvinnelige biskoper i vårt Luther-land før sent i det forrige århundret.

  Les mer…

 • Om brenning av bøker og symboler

  Om brenning av bøker og symboler

  Nettmagasin kategori:

  Som mangeårig ansatt på bibliotek og generell bokelsker er jeg generelt negativ og avvisende til ideen om å brenne bøker. Bokbål gir også assosiasjoner til nazi-tiden spesielt, og mer generelt diktaturers undertrykking av tankefrihet.

  Les mer…