Ales-stenar-Foto-D-Ullestad

Nettmagasin: Poesi

Forside / Nettmagasin: Poesi

I denne seksjonen vil vi presentere religionskritikk uttrykt gjennom poesi. Det poetiske uttrykket kan være kortfattet, slagkraftig, ha flere lag og er i større grad åpent for leserens tolkninger og assosiasjoner. Send gjerne inn forslag til tekster dere mener hører hjemme her.


 • Andreas Edwien: Den Usynlige

  Andreas Edwien: Den Usynlige

  Nettmagasin kategori: , ,

  Det litterære og spirituelle utgangspunktet for poesiverket «Den Usynlige» er at kjærlighet og frykt er grunnleggende motsetninger, og en kjærlig Gud ville derfor ikke utvelge noen av skapningene Hens til frelse og andre til evig straff. «Den Usynlige» er dermed til dels et klageskrift fra Gud tilmenneskene om alt det dumme og skadelige som mennesker…

  Les mer…

 • Aasmund Olavsson Vinje

  Aasmund Olavsson Vinje

  Nettmagasin kategori:

  Aasmund Olavsson Vinje (1818 – 1870) skrev i diktet Den truande mannen … for det veit alle både eg og du at den, som ei kan tenkja, lett kan tru

  Les mer…

 • Arnulf Øverland: Religionskritiske dikt

  Arnulf Øverland: Religionskritiske dikt

  Nettmagasin kategori: ,

  I Ronnie Johansons antologi  «Opprør – Religionskritikk i norsk lyrikk», finnes syv dikt av Øverland, og henvising til seks andre. Boken ligger på Nasjonalbibliotekets nettsider.  Vi siterer noen strofer fra tre av dem:

  Les mer…

 • Andreas Edwien: «Den usynlige»

  Andreas Edwien: «Den usynlige»

  Nettmagasin kategori: ,

  Hvis nå en skapergud fantes, hva ville da budskapet til kirken og teologene vært? «Den Usynlige» lar den meddelende skaperguden tale på nytt, denne gang mot kirken og mot teologene. «Den Usynlige» ble forelagt Pax forlag i 1977, men ble da ikke utgitt. Vi presenterer utdrag fra verket.

  Les mer…