Den Utrolige Ateismen – Religionskritikk i møte med islam

in

15 November 2019 from 18:00-21:30
Clarion Hotel Oslo. Dronning Eufemias gate 15, 0191 Oslo.
Facebook event: Den Utrolig Ateismen
Nettside: ateistene.no

Kjøp billett her.

Vi får besøk av Maryam Namazie fra Council of Ex-Muslims of Britain (CEMB) og Sarah Haider fra Ex-Muslims of North America som vil presentere foredrag om utfordringene rundt blasfemi, intoleranse og ytringsfrihet i forhold til islam.

Maryam Namazie
Iranskfødt forfatter og aktivist. Hun er talsperson for Fitnah فتنه – Movement for Women’s Liberation, One Law for All og Council of Ex-Muslims of Britain. Hun er vert for et ukentlig TV-program på persisk og engelsk kalt Bread and Roses.

Namazies foredrag: Blasphemy – Not Bigotry

Blasfemi og frafall fra islam blir ofte møtt med beskyldninger om intoleranse og islamofobi. I dette foredraget forklarer Maryam Namazie hvordan blasfemi og frafall ikke er intoleranse, men viktige aspekter av tankefrihet, ytringsfrihet, og frihet til dissens.

Blasphemy and apostasy from Islam are often met with accusations of bigotry and Islamophobia. In this talk, Maryam Namazie explains how blasphemy and apostasy are not bigotry but important aspects of freedom of conscience, expression and dissent.

Shabana Rehman Gaarder
Shabana skal være ordstyrer, snakke om Stovnerrevyen 2019, og delta i paneldebatt.

Rehman er prisbelønt performancekunster, standup-komiker, dramatiker, og spaltist. Hun markerte seg i ung alder som en sterk stemme i samfunnsdebatten. Shabana har gjennom hele sitt virke engasjert seg i kampen for likestilling, frihet og ikkevold. Nå leder hun stiftelsen «Født fri» som blant annet bekjemper æres- og skamkultur, negativ sosial kontroll, og tvangsekteskap. Hun ble nylig kåret av Dagbladet til en av Norges tolv beste kvinnelige talere!
Slik begrunner avisen valget: «Rehman Gaarder taler i en humanistisk tradisjon, hevet over den daglige debatten. Setter frihetskamper om kjønn og religion i dag i et historisk perspektiv»

Sarah Haider
Pakistansk-amerikansk skribent, taler og politisk aktivist. Hun er medgrunnlegger av organisasjonen Ex-Muslims of North America, som arbeider for å normalisere religiøs dissens, og hjelpe eks-muslimer med å forlate deres religion ved å koble dem til støttenettverk.

Haiders foredrag: «Islam and the Limits of Free Speech.»

I dette foredraget vil Haider diskutere måtene imøtekommelse av religiøs følsomhet kan vanskeliggjøre samtalene våre, og bidra til å tære på fundamentet for vårt sivilsamfunn. Hun vil også dekke hvordan velmenende progressive kan hemme fremskritt ved å regulere språklig dissens.


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *