Sekulær Allianse

in

Vi er en bredt sammensatt gjeng, med forskjellige livssyn, politisk ståsted og etnisk tilhørighet. Det vi har til felles er et brennende engasjement for de sekulære verdiene, som likestilling, ytringsfrihet, trosfrihet og individets frihet til velge sin egen livsstil.

Norge er et moderne land, med lange tradisjoner for de sekulære verdiene. Likevel ser vi grunn til bekymring for sekularismens posisjon i samfunnet vårt, bl.a. på grunn av økt innvandring fra tradisjonelt religiøst konservative land. Vi opplever at personlig frihet og likestilling stadig oftere blir utfordret av religiøse dogmer og negativ sosial kontroll. Derfor gikk vi sammen og stiftet organisasjonen Sekulær Allianse, som en motvekt til de religiøse organisasjonenes aktivitet.

Det er (heldigvis) allerede flere organisasjoner som har samme mål som oss. Vårt ønske er at Sekulær Allianse skal skille seg ut med større meningsmangfold. Vi ønsker også å innta en tydelig og kompromissløs tilnærming, siden vi er overbevist om at ethvert kompromiss på bekostning av de sekulære verdiene vil medføre et dårligere samfunn for oss alle.

Gå til https://www.facebook.com/groups/1829041260732336/ for å lese mer om Sekulær Allianse.


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *