Klipp og klapp 104

i

Ronnie Johanson klipper fra media, og klapper uhemmet.
Enten for skribenten, eller til vedkommende.

(Stort sett det siste, men bare verbalt, vel å merke.)
Illustrasjoner: Ragnar Børsheim

Prinsessen og sjarlatanen

Noe som er blitt underkommunisert i forbindelse med helgens store bryllup, er at Durek Verrett har vært gift med sin utkårede før. Om deres første møte fortalte prinsessen til bladet People i 2019:

I came in the door, and I recognized him straight away. I was like, ‘I know you.’ That’s the first thing I said to him.

Og Durek svarte:

I was like, ‘Yes, we knew each other from a very long time ago.’ It just came out of my mouth.

Til bladet forteller han videre at

I have memories of us in Egypt, and she was my queen and I was a pharaoh.

Det ser dessverre ikke ut som noen har spurt prinsessen om hun kan bekrefte at hun har vært egyptisk dronning. Ettersom vi ikke kan motbevise det, stiller vi oss agnostisk til påstanden. Men at hun blir norsk dronning, er vel mer sannsynlig (hun er nummer fire i arverekken). Det skal ikke mer til enn en flystyrt eller et attentat mot slottsbalkongen. I så fall får vi bruk for tittelen prinsgemal, som var hva danskene kalte dronning Margrethes ektemann.

Kilde:
https://people.com/royals/shaman-durek-on-his-romance-with-princess-martha-louise-she-was-my- queen-and-i-was-a-pharaoh/

Hva om ikke bare engler daler ned i skjul?

I Danmark er kirken minst like kreativ som den norske når det gjelder tilbud for å trekke nye mennesker. Og det ikke bare til kirkerommet. På Jylland har et menighetsråd brukt sommeren til å sette opp et lite treskjul på Feldingbjerg kirkegård, slik at folk kan overnatte der!

Skjulet er utstyrt med tørrklosett og tilgang på vann. Prosjektet er godkjent og finansiert av Viborg domprosti, og domprost Thomas Frank berømmer menighetsrådet for kreativitet på et sted med lite kirkelig aktivitet.

Men hva med aktivitet som må kalles lite kirkelig? Den domme prosten sier at de ikke har tatt høyde for at pårørende kan bli sjenert av folk som hygger seg i skjulet. Blir det et problem, fjerner vi det jo bare igjen, sier han til Kristeligt Dagblad. «Å hygge seg» er antagelig en kristen eufemisme for noe som andre kaller «å ha seg».


Kilde:
Dagen 24. august 2024


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *