Klipp og klapp 18

in

Kort og presist, ved Ronnie Johanson

Dagens lys

Faste lesere har kanskje lagt merke til at avisen Dagen er blitt en hovedleverandør av stoff til denne spalten. «Dagen» er en kristen – for ikke å si svært kristen – dagsavis, som slipper til stemmer som ville fått problemer med å få luft selv i Vårt Land. Men også herværende spalte lar gjerne ytringer som disse få se dagens lys:

Donald Trump vil ikke tillate bedrag og løgner.

(Per Arne Åkenes, 30. juni 2020)

Satan skal bindes. Det er sannhet, for det har Kristus forkynt til Johannes.

(Greta Aune Jotun, Dagen 3. august 2020)

Vi har inga klimakrise, berre ein velgjerande varmeperiode. Denne meiningslause hetsinga av koldioksid ser eg på som blasfemi.

Oddbjørn Heinum (Dagen 25. september 2020)

Hets er ikke bra, og ringeakt er ulovlig. Selv om blasfemiparagrafen er opphevet, finnes det en annen paragraf (straffelovens § 185) som drivhusgassen kan prøve å vise til hvis den føler seg krenket.

De beinharde ateistene som er sint på Gud, en Gud de ikke tror eksisterer …

(Jan Erik Larssen, Dagen 17. september 2020)

Dette opplevde vi hedninger ofte å få høre på gata i hine hårde dage da vi hadde stand på Egertorget hver lørdag. Som oftest formulert litt mer elegant: «Hvorfor bruker dere så mye tid på å kjempe mot Gud når dere ikke tror han finnes?» Og de kristne blant publikum lo, inntil vi svarte noe sånt som at «Det er helt riktig at vi ikke tror at guden deres finnes. Derfor er det selvsagt ikke ham vi bekjemper. Men vi tror faktisk at kristendommen finnes; det er det dessverre mye som tyder på. Altfor mye.»

Osv. Deretter måtte vi gjerne presisere at vi prøvde ikke å utrydde kristendommen. Og gjøre oppmerksom på at også politiske partier bekjemper hverandre, men bare de totalitære ønsker å forby de øvrige.

Forskning viser at …

«Forsker hevder at døde kan stå opp» skriver Dagen på forsiden fredag 25.9. Blar man videre, viser det seg at et er en bibelforsker som sier det. Han er til og med en anerkjent nytestamentforsker, ifølge avisen. I margen bringer den historien om Lasarus som Jesus vekket opp etter fire dager i graven.

Forskeren Craig Keener har flere sannhetsvitner enn evangelisten Johannes å vise til: Også i dag står folk opp fra de døde. Men er det blasfemi å spørre om de da egentlig hadde vært helt døde? Selv når det gjelder Jesu egen oppstandelse, har jeg mine tvil her. Se:


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *