Klipp og klapp 19

in

Kort og presist, ved Ronnie Johanson

Åndsfylt, men åndsforlatt

Bladet Korsets seier var inntil nylig pinsebevegelsens organ. Det er nå kjøpt opp av avisen Dagen, som bringer det som lørdagsbilag. Men pinsevennene trøster seg nok med at at dette ikke kommer til å vare lenge. Vi lever nemlig i de siste tider. Nylig hadde bladet en stor artikkel om alle de tegn i tiden som viser dette. For eksempel at

«Det har aldri vært så mange åndsfylte mennesker på jorden som i dag!»

Åndfulle mennesker skal man derimot lete lenge etter. Særlig i organer som Dagen og Korsets seier.

Kilde:
«Trengselstiden begynner». Pinsepredikant Terje Berg i Korsets seier 25. september

Dødsbra tilbud

Et nytt begravelsesbyrå på Kongsvinger annonserte i september følgende åpningstilbud:

Gratis gravferd! Åpningstilbudet gjelder frem t.o.m. 11. oktober.

Vi må innrømme at vi har lånt tittelen fra Aftenpostens petitskribent. Men i motsetning til denne har vi ventet med å kolportere tilbudet. Dette av ren menneskekjærlighet, for ikke å friste lesere som måtte være lei av livet, og ønsker å spare de etterlatte for utgifter i den forbindelse.

Kilder:
www.vl.no 3. oktober 2020
Aftenposten 5. oktober 2020

Gud anklages for voldtekt

… og det i kristenfolkets hovedorgan Vårt Land! Den liberale teolog Gyrid Gunnes fikk nylig en helside til artikkelen «Et teologisk perspektiv på Me too». Om Marias bebudelse (altså at jomfru Maria fikk vite at hun skulle bli mor) skriver hun:

I et me too -perspektiv kan vi spørre om bebudelsestekstene ikke bare handler om moderskap og lykke over å bli utvalgt av Gud, men like mye er en fortelling hvor spørsmål om seksuell oppmerksomhet i en kontekst av stor asymmetri har blitt gjort usynlig. (…) Verken Lukas eller leserne kan vite den historiske Marias innerste tanker. (…) Maria-fortellingen er ennå ikke sett som en potensiell fortelling om seksuell vold mot tenåringsjenta.

Ikke før Gunnes gjør det. Legg merke til at selv hun anser beretningen som historisk. Mer frigjorte liberale teologer gjør ikke det.

Interessant er det også at Gyrid Gunnes tidligere har tatt til orde for å kalle Kristus for «Krista» og å gjøre Gud kjønnsnøytral, i likestillingens navn. Hvor lurt er det da å anklage ham for voldtekt?

Kilder:
www.vl.no 13. oktober 2020
www.vl.no 24. mai 2018


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *