Klipp og klapp 48

in

Ronnie Johanson klipper og klapper

Duften av himmel

Vårt Lands spaltist Sofie Braut uttalte nylig i et intervju at i familien er det mannen som skal være overhode. Det sa Paulus, og slik er det hennes familie. Braut får støtte av Torkild Masvie, som er biskop i Den Lutherske Kirke i Norge; et kirkesamfunn som syns likestillingen har gått for vidt. Han skriver:

Det er duft av himmel i underordningen.

Vi kan opplyse de to om at Luther selv sa det slik:

Å være underdanig betyr at kvinnen skal frykte og ære mannen, og lyde ham i alle ting.

Kvinnene er ikke skapt for annet enn at de skal tjene mannen, og være til hjelp med å avle barn.

Om de sliter seg ut ved stadige barnefødsler, så spiller det ingen rolle. La dem bare fortsette å føde barn til de dør av det; det er derfor de er her i verden.

Om himmelsk duft kunne Luther opplyse følgende:

Maur, veggelus og alle skitne dyr vil bare være til glede og dufte deilig.

Kilder:
Stavanger Aftenblad, Magasinet 23. april 2022
Vårt Land 18. mai 2022
Kilder til luthersitatene finnes i Luthers lille brune, 2. utg. s. 22, 128, 130, 133

Bønnhørelse

USAs høyesterett har siden syttitallet gitt kvinner rett til å ta abort. Med de nye dommerne Donald Trump har innsatt, er det nå flertall for å oppheve denne kjennelsen. Konservative kristne jubler, og biskop Garland R. Hunt senior uttaler:

Dette er resultatet etter en pågående og nødvendig bønn siden 1973. Gud er den eneste som bestemmer over liv, ikke politikere eller jurister.

Av dette kan man slutte at det var Gud som i sin tid sørget for fri abort i USA, men at han lar seg påvirke av politisk press dersom det pågår lenge nok.

Kilde:
Dagen 12. mai 2022

Enestående fag

«Teologi er et unikt universitetsfag» skriver Aud V. Tønnessen, som er dekan ved Det teologiske fakultet i Oslo. Det har hun helt rett i. Ikke i noen andre fag studerer man et fantasivesen med utgangspunkt i den antagelse at dette vesenet eksisterer.

Anne Stensvold er professor i et annet fag, religionshistorie. Hun sa det slik: «Teologene studerer Gud. Vi studerer teologer.»

Kilder:
Vårt Land 19. mai 2022
Universitas 24. september 2003


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *