Klipp og klapp 55

Ronnie Johanson klipper og klapper.
Illustrasjon: Ragnar Børsheim.

Klipp-og-klapp-Kritiske-kommentarer-Ronnie-Johanson
Boken «Klipp og klapp» er nå tilgjengelig fra forlaget.

Bønnesvar

Italia er rammet av ekstrem tørke. Selv elven Po er blitt forvandlet til en ørken, om vi skal tro avisen Vårt Land. Vi har en mistanke om at de overdriver, men tror dem når de kan fortelle at Den katolske kirke har grepet inn. Milanos erkebiskop Mario Delphi har nemlig dratt på pilegrimsreise i området for å be om nedbør. «Etter sol kommer regn» sier et gammelt ord, som sikkert er kjent i Italia også. Så dette burde være en bombesikker strategi.

SISTE: Kirkens bønner er hørt, det har regnet litt, og både vi og pavekirken fikk rett. Og det skjer ikke ofte.

Kilde:
Vårt Land 2. juli 2022

Luftfart

«Herren skal snart komme ned til lufthimmelen over oss for å hente sin dyrekjøpte menighet, sitt legeme» skriver en pensjonist i Dagen. På portrettbildet ser mannen ut til å være gammel og mett av dage, så det er neppe lenge igjen å vente nå.

«Lufthimmel» er for øvrig et ord som ikke finnes i ordbøkene. Men i visse kretser har man antagelig bruk for det, for å unngå forveksling mht. destinasjon.

Kilde:
Dagen 29. august 2022

Ingen vet hvor reinen hopper

Under den kalde krigen hendte det at folk hoppet av både vestover og østover. Da jeg gikk på Nordstrand skole på femtitallet, hadde vi en venstrevridd sløydlærer som het Berg. En gang hadde han hengt opp en lapp på noe utstyr som var i ustand. En dag han var fraværende, hadde noen pyntet litt på den, slik at det stod:

ER I RUSSLAND
BERG

Nå som vi har fått både varm og kald krig i Europa, kan avhopping på ny bli en realitet. I nord har noen alt startet, ifølge Aftenposten. En overskrift lyder «Norsk rein stikker av til Russland». Gresset er grønnere på den andre siden av gjerdet, og grensegjerdene er dårlig vedlikeholdt.

Kilde:
Aftenposten 11. august 2022

Ateister har ingen å skylde på

Politimester Pete Arrodondo i Uvalde, Texas har fått sparken etter en skoleskyting der 19 elever og to lærere ble drept. I en offentlig rapport kritiseres politiet for å ha prioritert egen sikkerhet fremfor å gripe inn. Arredondo og hans advokat legger isteden skylden der de mener den hører hjemme: «Man kan klandre Gud. Hvorfor lot Gud dette skje?»

Det har de jo helt rett i. Så sant man tror på Gud, og det gjør jo amerikanere flest. Faktisk viser meningsmålinger at de foretrekker en muslim som president fremfor en ateist. I et demokrati får folk det styret de fortjener.

For ikke å bli misforstått, velger vi her å sitere Churchill: «Demokrati er den verste styringsform som finnes; bortsett fra alle de andre som er blitt prøvd».

Kilde:
Aftenposten 27. august 2022

  • Kategori: Klipp og klapp

  • Kommentarfelt

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.