Klipp og klapp 59

in

Ronnie Johanson klipper og klapper.
Illustrasjon: Ragnar Børsheim.

Andre boller

Avisen Dagen har en reportasje om pastor Erik Albert i Norkirken, Kristiansand. En dag fikk pastoren en visjon, som resulterte i en kafé med byens billigste boller. «Han er litt smart også, Vårherre. Hvorfor ikke benytte seg av kompetansen min?» sier pastoren, som har erfaring fra bakeri.

Overskriften i den kristelige avisen lyder

Da pastoren skjønte at han skulle åpne kafé,
syntes han at Gud hadde god humor

Men hva om Herren hadde bedt ham åpne bordell isteden? Her i redaksjonen har vi nok en litt annen sans for humor enn Herren, og må innrømme at vi synes noe sånt ville ha vært enda morsommere. Men det stod kanskje på manglende kompetanse.

Kilde:
Dagen 6. oktober 2022¨

Positiv vinkling

En amerikansk spørreundersøkelse om Jesus blant 25.000 tenåringer fra 26 land viser at nesten halvparten mener han er kjærlig, men bare 38 % anser ham som troverdig. Den kristne organisasjonen som står bak, oppsummerer slik: De fleste tenåringer verden rundt har et positivt inntrykk av Jesus. Og avisen Dagen bruker gladelig overskriften «Tenåringer har positivt inntrykk av Jesus».

Hvordan «nesten halvparten» kan utgjøre et flertall, går over vår forstand og langt inn i prestens, som det heter på folkemunne.

Kilder:
Dagen og Vårt Land 11. oktober 2022

Kultur

I Vårt Land skriver avisens tidligere kulturredaktør Alf Kjetil Walgermo om en «gammel salmebok med gotisk skrift, på gammelnorsk». Den boken skulle vi gjerne sett, ettersom han nevner at den inneholder salmer av Elias Blix (1837-1902). Gammelnorsk er et gammelt ord for «norrønt», som forsvant på 1300-tallet.

Kilde:
Vårt Land 14. oktober 2022

Mistenkelig

Oslo kommune skriver i en veiledning:

«Et tegn på rusbruk kan være (…) latterliggjøring av media eller andre autoriteters fremstilling av narkotika».

Jeg var ikke klar over at media fremstiller narkotika. Er ikke det ulovlig? Men kanskje jeg misforstår, og i så fall føler jeg meg truffet. Jeg skrev nemlig følgende i Klipp og klapp 4 for tre år siden:

Venstre er et liberalt parti, og Unge Venstre er liberale selv når det gjelder narkotika. Et sentralstyremedlem skriver i Aftenposten at «narkotika blir ikke mindre farlig av å være ulovlig». Sant nok, og det samme kan man vel si om det meste som er forbudt fordi det er farlig. Som for eksempel å kjøre i 150 på norske veier. Gjerne i hasjrus.

Den personen jeg latterliggjør her, må vel anses som en autoritet. Da kan jeg formodentlig mistenkes for rusbruk. Bevismateriale finnes nedenfor.

Kilde:
Aftenposten 7. oktober 2022


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *