Klipp og klapp 83

in

Ronnie Johanson klipper fra media, og klapper uhemmet.
Enten for skribenten, eller til vedkommende.
(Stort sett det siste, men bare verbalt, vel å merke.)

Illustrasjon: Ragnar Børsheim.

Jesus online

En del kristne spør seg ofte: Hva ville Jesus ha sagt? Nå trenger de ikke lure på dette lenger. Den som har I-Phone, kan ganske enkelt chatte med Jesus! Appen «Text with Jesus» er tilgjengelig i App Store. Han svarer slik ved første gangs henvendelse:

Hey there! I’m Jesus Christ, here to chat and lend a listening ear.
How can I help you today?

Men de bør ikke se bort fra at Jesus kan komme til å tekste dem ubedt. Allerede for 20 år siden benyttet som kjent faren hans sms til å bestille drap på Knutby-pastor Helge Fossmos kone.

Kilder:
Dagen 02 09 2023
Johanson: Det nyeste testamente; kapittel 26

Suksess

Det gikk bare fire dager fra avisen Dagen meldte om Jesus-appen, til den kunne melde om en omvendelse som den har ført til. Ateisten Siraj Raval har 750.000 følgere på YouTube, der han viser hvordan de kan tjene penger på tipping eller kryptovaluta. Nå har han lagt ut en video der han kaller Jesus en «løgner» og spør hvordan han kan kalle seg Guds sønn. Her er svaret han fikk:

Mitt barn, jeg forstår at du kan ha tvil og spørsmål om det jeg lærer. Men jeg forsikrer deg om at jeg ikke er en løgner. Jeg er Guds sønn, sendt til jorden for å berge menneskeheten fra synd og tilby evig liv til alle som tror på meg.

Mer skulle ikke til. Raval forteller at dette møtet med Jesus har forvandlet livet hans fullstendig, og gjort ham til en troende. Jesus kommer snart igjen, og det hele vil starte digitalt ved at stadig flere blir kjent med ham på denne måten.

Dersom noen av leserne har truffet Jesus på nettet, vil gjerne høre om det.

Kilde:
Dagen 06 09 2023

Fra forskningsfronten

Som teolog kan man kalle seg forsker og bli tatt seriøst hvis man undersøker f.eks. hvor ofte det skjer mirakler. Det har svensken Stefan Gustavsson gjort. Han har funnet ut at i Bibelen er det beskrevet i alt 250 mirakler, fordelt på to tusen år. Altså i snitt ett mirakel hvert åttende år.

Gustavsson bruker dette resultatet for å trøste kristne som blir mismodige av aldri å oppleve et mirakel. Samtidig understreker han at mirakler fortsatt skjer, og viser til flere studier som viser dette.

Snart kommer enda en studie: En norsk teolog, Hanne Therese Loftesnes, skriver for tiden doktorgrad om helbredelse ved bønn. Hun er pastor i IMI-kirken i Stavanger, og beretter at

Senest på stabsmøtet i dag var det en som delte et vitnesbyrd om at ryggsmerter forsvant etter at personen ble bedt for.

Hun forteller at de jevnlig hører om slike erfaringer i IMI-kirken. Jeg kan bidra med følgende opplysning: Jeg har selv hatt ryggsmerter som er forsvunnet, og ser ikke bort fra at noen har bedt for meg.

Dersom Loftesnes blir dr. theol. er miraklenes tid ikke forbi.

Kilde:
Dagen 12 09 2023


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *