Ukens bibelord 35

Ved Ronnie Johanson

Guds-Lille-Brune-forfatter-Ronnie-Johanson
Vi anbefaler denne kultklassikeren; klikk på “Forlaget

Historiens største massemorder
(hvis vi skal tro Bibelen)

Da sa Gud til Noah: «Jeg har satt meg fore å gjøre ende på hver levende skapning; for de har fylt jorden med lovløshet. Nå vil jeg utrydde dem fra jorden.»

Nå flommet vannet over jorden i førti dager. (…) Da omkom alt liv som rørte seg på jorden, både fugl og fe og ville dyr, alt krypet som det kryr av på jorden, og alle menneskene.

Vårt Land har anmeldt «Actionbibelen», som har barn som målgruppe. Det kristelige forlaget Hermon ønsker å nå dem ved hjelp av tegneserier, men den kristelige avisen er lite imponert, for eksempel av hvordan syndfloden beskrives:

«Korleis forklarar du at Gud let så mange menneske døy? (…) Guds folkemord er ukommentert …»

Dette er omtrent som en hedning ville ha sagt det. Mitt første møte med Hedningsamfunnet skjedde på gata i Oslo på 70-tallet. Det var en skjellsettende opplevelse å høre en ung, kristen jente bli spurt hvordan Gud kunne drukne selv uskyldige småbarn. Den troskyldige tenåringens svar lød: «De var jo syndige, ikke sant?»

Jeg tenkte: Bibelen forkvakler barns oppfatning av rett og galt. Når hensikten helliger midlet, er alt tillatt bare hensikten er hellig nok.

Kilder:
Lars Petter Sveen i Vårt Land 2. september 2022
Syndfloden: Første Mosebok: 6,13; 7,17-21 (1978-oversettelsen)
Syndefallet: Første Mosebok 3
Arvesynd: Romerbrevet 5, 12-14

  • Kategori: Ukens Bibelord

  • Kommentarfelt

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *