Ronnie Johanson: Jesus – Hva forskningen sier mens Kirken tier


Jesus-hva-forskningen-sier-mens-kirken-tier-forside-Ronnie-Johanson

Religionskritisk forlag 2018.

På bakgrunn av de siste tiårenes forskning om Jesus, spør Ronnie Johanson:
«Tror du at Jesus var et bedre menneske enn deg?»

Boken kan bestilles i alle bokhandler, eller direkte fra  www.religionskritisk.no 
(sendes portofritt).

Utdrag fra kapittel 31:

En dommedagsprofet

Hvis Jesus ønsket å henvende seg til senere tiders mennesker, f.eks. oss som lever i dag, hvorfor skrev han så ikke ned sitt budskap? Kanskje kunne han ikke skrive, men i så fall kunne han i det minste ha sørget for at andre skrev. Da det omsider skjedde, var det gått et par tiår. Hvorfor henvendte han seg bare til de sauene (hans egne ord, ikke mine) av noen tungnemme analfabeter han hadde valgt som følgesvenner, samt tilfeldige tilhørere som han selv sa var dømt til å misforstå ham? Forklaringen er at Jesus trodde at verdens undergang var nær forestående og ville komme før hans egen generasjon var gått i graven. De fleste ledende forskere har hevdet dette i 125 år, på grunnlag av Bibelen.

Les hele kapittel 31.

Utdrag Fra kapittel 34:

Har Jesus levd?

Før vi i siste kapittel behandler spørsmålet om hvem Jesus var, må vi ta stilling til spørsmålet om han egentlig har eksistert. Det er jeg ikke i tvil om, til tross for at enkelte perifere forskere i over to hundre år har hevdet det motsatte. Det er vanskelig å gi en plausibel forklaring på kristendommens opprinnelse dersom det ikke fantes en jøde med det arameiske navn Jesjua som kom i skade for å starte det hele, omkring år 30.

Les hele kapittel 34.


Kommentarer

Kommentarer

 1. Hans Birger Drange avatar
  Hans Birger Drange

  Då eg såg innlegget til Ronnie Johanson i Klassekampen 16. juli 2021, tenkte eg at eg skulle kjøpe boka hans, det gjer eg fortsatt, sjøl om eg vart skuffa etter at eg hadde lest litt på nettet. Førsteinntrykket mitt var at ting han skriv verkar litt naivt.

  1. Thomas Gramstad avatar
   Thomas Gramstad

   Jeg lurer på hva Hans Birger Drange legger i «naivt» i denne sammenhengen? Jeg har lest de fleste bøkene og innleggene til Ronnie Johanson, og den røde tråden jeg finner er en kunnskapsrik eller lærd kritikk av maktspråk og maktbruk i kirke og kristendom. Maktkritikk står for meg som det diametralt motsatte av naivitet. Mens de troende i sin naivitet ikke får øye på eller velger å overse alle maktstrukturene som er lagt inn i kirke og kristendom.

   Forøvrig har Religionskritisk Forlag tilbud ved kjøp av flere bøker direkte fra forlaget:
   https://religionskritikk.no/religionskritisk-forlag/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *