Klipp og klapp 12

in

Kort og presist, ved Ronnie Johanson
Illustrasjon: Ragnar Børsheim

Gud har vært nådig

Ikke en spurv faller til jorden uten at Gud vil det, sier Jesus. Han uttalte seg forståelig nok ikke om flystyrt, men samme prinsipp må jo gjelde her.

I mai ville Gud at et passasjerfly skulle styrte utenfor Karachi, og at nesten alle de 99 om bord skulle omkomme. Men to overlevde, blant dem sjefen for Bank of Punjab. “Tusen takk; Gud har vært nådig” uttalte bankmannen, som må være et mer verdifullt menneske enn dem som ble drept. Blant dem ni barn.

Kilder:
Aftenposten, 23. mai 2020
wikipedia.org/wiki/Pakistan_International_Airlines_Flight_8303
Matteus 10; 29

Dagen i dag

Forrige gang nevnte vi israelittenes flukt fra Egypt. Ifølge de nyeste bibeloversettelsene gikk de gjennom “Sivsjøen”, ikke Rødehavet slik min generasjon lærte på folkeskolen. Dette synes fundamentalister gjør underet mindre, selv om det fortsatt står at “Vannet sto som en mur til høyre og venstre for dem». Derfor protesterer de mot oversetterne, i den dertil egnede avis Dagen.

«Ifølge Bibelen var det (…) ikke en mindre «sivsjø», men Rødehavet som delte seg på Guds befaling», skriver en innsender 4. juni. Han viser til et innlegg fra 6. mai, der en annen stilte «et betimelig spørsmål (…) Hvorfor bruke en geografisk betegnelse som ikke finnes på moderne kart»?

Vi minner om at det samme gjelder flere geografiske betegnelser i Bibelen. Ikke minst «Helvete», som på gresk heter «Gehenna». Ordet kommer fra «ge-Hinnom» (Hinnoms dal); en søppelplass som ikke finnes lenger. I likhet med Helvete, skulle vi gjerne ha skrevet. Men det stedet finnes i så vel Dagens som Bibelens spalter.

Kilder:
Dagen, 6. mai og 4. juni 2020
2. Mosebok 13;18 og 14;22
Markus 9;43,45,47
Matteus 5;29-30, 10;28, 23;33
Lukas 12; 5


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *