Klipp og klapp 16

Kort og presist, ved Ronnie Johanson

Jesus-Hva-forskningen-sier-mens-kirken-tier-forfatter-Ronnie-Johanson

Å nekte er vanskelig

En professor uttaler seg til NTB om angrepet på Sian-leder Lars Thorsen i Bergen. Ifølge journalisten sa han at

Politiet klarte ikke å hindre at han fikk si sin mening uten at han ble angrepet …

Politiet burde ha klart å hindre at han fikk si noe uten å bli angrepet, så vidt vi skjønner. Men det ble han jo. Problemet er visst at det ikke var politiet som angrep ham. Men er ikke politiets jobb å påse at folk får si sin mening uten å bli angrepet?

Kilde: Dagen 26. august

Å regne er også vanskelig

Mikael Bruun er sogneprest i Sogndal (hvor ellers?), hvor han nekter å samarbeide med kvinnelige prester. I Dagsnytt 18 sa han nylig at

Når det har eksistert kvinnelige prester i 60 år, så er det jo da pluss minus 1940 år hvor det da ikke har vært kvinnelige prester …

I Norge har vi hatt kvinnelige prester siden 1960. 1960 minus 1940 blir 20. Kristne prester har eksistert siden omtrent år 20, sier sognepresten her. Da må vi få minne ham om at på det tidspunkt gikk Jesus rundt i Nasaret og omegn og gjorde nytte for seg som kroppsarbeider. (At kristendommen oppsto først et par tiår etter at han sluttet med det, altså å gjøre nytte for seg, er en sak for seg.)1

Kilde: Dagsnytt 18, 27. august


1  Både Jesus og hans apostler var troende og praktiserende jøder til sin død. Selv Paulus var det. Se min bok JESUS – Hva forskningen sier mens Kirken tier, kapitlene 20 og 24 m. fl.

Men healing er enkelt

Predikanten Svein Magne Pedersen helbreder ved håndspåleggelse. Problemet for de fleste healere er at det er grense for hvor mange som finner veien til deres kontor med lommeboken sin for å få hjelp. Pedersen har funnet en genial løsning, samtidig som han fremmer salget av en bok han har laget. Den inneholder nemlig en mirakuløs folder. På hans Facebookside kunne man lese:

I folderen er det et bilde av min hånd som du kan legge på deg selv. (…) Boken «Du kan bli frisk» koster bare 158 kroner og viser veien til helbredelse, steg for steg. Kjøper du den, får du folderen med håndspåleggelse gratis.

Så bra; det er jo ikke mye som er gratis i hans bransje. Pedersen forteller videre om en eldre mann fra Gudbrandsdalen som ble frisk av sin hjertesykdom ved å legge bildet av hånden på brystet. «Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud» sto det på nettsiden til Pedersens organisasjon Misjonen Jesus Leger».

Dette gjør jo begrepet håndspåleggelse noe mindre håndfast, for å si det sånn. Tekstene på Internett ble imidlertid kritisert av andre kristne, og var fjernet da avisen Dagen ringte ham. «Dette er peanuts» uttalte han. Om folderen er fjernet, vites ikke.

Kilde: Dagen 21. august

  • Kategori: Klipp og klapp

  • Kommentarfelt

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *