Ukens bibelord 13

in

Ved Ronnie Johanson

Vi anbefaler serien Drap i Knutby som nylig ble sendt på NRK TV, og som kan sees i appen deres. Men vær klar over at den sprer vranglære når det i starten av flere episoder sies at «Læren om Kristi brud finnes i Salomos høysang i Bibelen». Det står selvsagt ikke et ord om Kristus i Det gamle testamente.

Teologien i Knutby sa at alle mennesker har samme verdi, men at Gud elsker enkelte mer enn andre. Og aller høyest elsker han Åsa Waldau. I mars 1999 sa Jesus til Åsa at hun skulle kjøpe en gullring med syv diamanter. De to, Jesus og Åsa, skulle forlove seg. Om kvelden 29. mars fikk hun pastor Helge Fossmo til å forrette ved en høytidelig seremoni der Åsa selv satte ringen på sin finger. Da hun gikk hjem etter seremonien, kalte Gud henne «Tirsa». Og det er her Salomos høysang kommer inn. Der står det nemlig at «Du er vakker som Tirsa, min elskede, praktfull som Jerusalem, farlig som en hær under banner.» Det var altså henne selv det sto om her.

Saken er egentlig mer innfløkt enn som så; også læren om «Lammets brud» ble brukt i Knutby for samme formål. Den finnes i Bibelens siste bok, Johannes’ åpenbaring. Jeg har tre kapitler om Kristi brud og hennnes førsteelskere i min bok Det nyeste testamente Bibelen, bind II som kommer senere i høst.


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *