Klipp og klapp 24

Ronnie Johanson klipper og klapper

Illustrasjon-Ragnar-Børsheim-Jesus-kors
Illustrasjon: Ragnar Børsheim

Covid 19 ble beseiret allerede i oldtiden!

«Derfor sier jeg nei takk til vaksinen» skrev baptistpastor Bjørn Kristiansen i et innlegg i avisen Dagen 11. januar. Han fortsetter: «Samtidig undrer jeg meg over, som en kristen, at så mange av oss lever i frykt for et virus som Jesus vant seier over på korset for 2000 år siden. Det var ikke Pfizer eller Moderna som først ga oss legedom og beskyttelse mot korona, men Guds egen sønn.»

Så hva kan det komme av at denne seieren til Jesus ikke hjalp de over 2 millioner som til nå har bukket under for viruset? Det burde pastoren ha forklart oss da han allerede neste dag ombestemte seg og vil ta vaksinen allikevel.

Kilder:
Vårt Lands 13. januar 2021
Dagen 11. og 14. januar 2021

Geografiske utfordringer

Kristenfundamentalistenes avis Dagen har redaksjon på Vestlandet. Men de følger med i kristenlivet over hele landet, og skriver at «Etter mange år med hovedkontor på Ryenstubben i Oslo, velger Brunstad Christian Church (BCC) å flytte hovedkontoret østover, nærmere bestemt til Moss.»

Sett fra så langt unna, blir ikke avstanden stor mellom Ryen og Moss. Vi må allikevel få opplyse Dagen om at Moss faktisk ligger litt vest for Ryen i Oslo. Samt noen mil sørover.

Det er alltid en glede å kunne hjelpe fundamentalister når de har problemer med realitetene; selv de geografiske. Og det hender disse har teologiske konsekvenser. Som Aksel Sandemose sa det: Hvis Bjørnson var født i Arabia, ville han blitt muhammedaner, og Hallesby må prise seg lykkelig at han ble født der de hadde den eneste rette troen, ellers ville han om noen år gå lukt til helvete av geografiske grunner.

Kilder:
Dagen 5. februar 2021
Asksel Sandemose: Vi pynter oss med horn (1936)

Det går tilbake med Vårt Land
(om ikke med landet vårt)

På Vårt Lands førsteside 8. februar leser vi:

«Vår journalist, Morten Marius Larsen, ble kontaktet på Instagram av …»

Hvem som tok kontakt, er uinteressant i denne forbindelse. Men av kommaet foran navnet kan man slutte at Larsen for tiden er avisens eneste journalist. Har de mistet statsstøtten? (I fjor fikk de 32 millioner).

  • Kategori: Klipp og klapp

  • Kommentarfelt

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *