Klipp og klapp 28

Ronnie Johanson klipper og klapper

Ronnie-Klipper-og-klapper
Illustrasjon: Ragnar Børsheim

Teologien tar neppe feil her

Den kjente kanadiske psykologen Jordan Peterson tar til tårene når han forteller om Jesus i en ny podcast. «Jeg blir fascinert av min egen tro og klarer ikke å forstå den» sier han. Men mange har vist seg forståelsesfulle. Blant dem er teologen Jo Hegle Sjøflot, som sier at selv om Peterson ikke kaller seg kristen, er det «mye som tyder på at han er religiøs». Det vil vi nok si oss enig i.

Kilde:
Vårt Land 30. mars 2021

Hans Nielsen Hauge har fått et problem

«Noe av utfordringen ved å ha vært død i nesten 200 år er …» leser vi i den kristne avisen Dagen. Det dreier seg her om Hans Nielsen Hauge (1771-1824), som for tiden blir tatt til inntekt for «så mange slags ismer og oppfatninger, både politiske og religiøse». Men utfordringer er noe man bør jobbe med, og vi ønsker salig Hauge lykke til.

Kilde:
Forfatteren Nils-Petter Enstad i Dagen 06 04 2021.
Kanskje ordet «ulempe» kunne passet bedre.

Trumpistisk kristendom

En rekke amerikanske bøker og filmer hevder at Donald Trump var utpekt av Gud som president. Hadde jeg vært kristen (Gud forby!), ville jeg nok snarere ansett ham som presidenten fra helvete.

Kilde:
Dagen 10. april 2021

Unnasluntring!

«Trenden er at stendig fleire skulkar høgmessa på sundagane» skriver Sunnmørsposten. Nå tenker jeg du følte deg truffet! På skolen måtte vi sitte igjen når vi hadde skulket. Det er nok noe sånt som må til.

Salig Per Lønning sa det sterkere enn som så. «Søndags-quislinger» kalte han personlig kristne som heller gikk på tur enn i kirken på søndager. Han anså dem som verre enn ateister, og da kan man jo tenke seg.

Men også såkalt kulturkristne, «de brede lag av kristendomssympatisører», fikk refs av biskopen for å «holde seg borte fra gudstjenesten». Det hjalp ikke noe særlig på oppmøtet, må man vel kunne si nå i ettertid.

Kilder:
Sunnmørsposten 18. mai 2002
Vårt Land 2. februar 1990

  • Kategori: Klipp og klapp

  • Kommentarfelt

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *