Klipp og klapp 30

in

Ronnie Johanson klipper og klapper

Guds plan forpurret?

I «Ukens bibelord» 21 konkluderte jeg med at det kan ha vært for å frelse en del muslimer at Gud lot et lager av gjødsel eksplodere ̶ slik at en kristen bydel i Beirut ble rasert, 200 mennesker drept og tusener påført store lidelser. Som Bibelen sier:

O dyp av rikdom og visdom og kunnskap hos Gud! Hvor uransakelige hans dommer er, hvor ufattelige hans veier!»

Dette minner meg om en sak fra den gang jeg arbeidet med legemidler. I British Medical Journal leste jeg en artikkel skrevet av to leger fra Birmingham. De kunne rapportere følgende:

En 19-årig gutt forsøkte å ta livet av seg ved å hoppe fra tiende etasje. Han ble operert for svært alvorlige skader, og overlevde utrolig nok. Etter seks uker på bedringens vei ble han verre igjen, og det viste seg at han hadde pådratt seg en livstruende lungebetennelse. Legene fant årsaken: En tante hadde stenket pasienten med vievann – vann som Gud har gitt spesielle egenskaper. I prøver av vannet ble det påvist samme mikroorganismer som i guttens lunger. Gutten overlevde nok en gang, da han fikk antibiotika av rette sort.

Men hvem vet om ikke legene her grep inn i Guds plan? Selvmordere kommer til helvetet, har teologer funnet ut. Kanskje reddet Gud ham da han hoppet, for selv å ordne saken ved hjelp av vievann: Gutten slapp å ta livet sitt selv, og ville ha havnet der han ønsket – i Herrens favn. Om ikke tanten var blitt stoppet!

Her trengs det mer teologisk forskning.

Kilde:
British Medical Journal 1992; 305:1578

Sikker plan

Vårt Land melder at «Hver dag i mai vil det på 30 hellige maria-steder over hele verden bes rosenkransbønn, for at pandemien skal ta slutt».

Det er pave Frans som har tatt initativet, som virker som en god idé. Er det noe vi vet om pandemier, så er det at de tar slutt. Og denne øyner vi slutten av nå.

Kilde:
Vårt Land 08 05 2021

Syndig kvinne

Vårt Land holder seg med et «samlivspanel» som skal drive veiledning for troende.
Det gjør de f.eks. som følger.

En kvinne skriver til dem at «Jeg vokste ikke opp i noen kristen familie, og derfor er det veldig mye i kristendommen som er uklart for meg. (…) Etter jeg ble kristen, har jeg gjort alt jeg kan for å lære mest mulig på den lille fritiden jeg har til rådighet (…) Jeg er spesielt opptatt av hva jeg som kristen skal gjøre for å komme til himmelen. (…) hva – helt konkret – er synd? Kan dere gi meg litt klarhet?»

Her er essensen i svaret hun fikk:

«Enkelt sagt kan vi si at synd er å bomme på målet. Det å være så opptatt av å komme til himmelen, blir å bomme på målet med våre liv.»

Jeg kan ikke annet enn å syns synd på kvinnen som spør. Ble hun tryggere i sin tro, tro?

Kilde:
Samlivspanelets Eli Landro i Vårt Land 08 05 2021


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *