Klipp og klapp 35

in

Ronnie Johanson klipper og klapper

Paven tar grep

Første uke i oktober kom nok en ufattelig rapport om misbruk av barn i Den katolske kirke: I løpet av 70 år fra 1950 og helt frem til i fjor er i alt 330.000 – tre hundre og tretti tusen – franske barn blitt utsatt for seksuelle overgrep fra 3200 ansatte i kirken. Det må bety at hver overgriper i gjennomsnitt misbrukte over hundre barn. Over to tusen av forbryterne var prester.

På dagsrevyen fikk vi høre pave Frans beklage overfor ofrene «vår skam, min skam, fordi kirken altfor lenge ikke har maktet å fokusere på dem, ved å be for dem».

Så vidt vi skjønner, er det mangel på bønn som har vært problemet her. Den allmektige har ikke grepet inn, rett og slett fordi Den katolske kirke ikke har bedt ham om det.

Kilder:
Vårt Land og Dagsrevyen 6. oktober 2021

Personlig

En gang for lenge siden hadde jeg i et hedensk blad en spalte med ovenstående tittel. Den dreide seg blant annet om kjendiser som hadde funnet hjem til Jesus etter leie villfarelser.

Det er fristende å starte opp igjen, etter at forfatter og tidligere human-etiker Ida Jackson bekjenner at hun ba aftenbønn også da hun kalte seg ateist. I den forbindelse uttaler hun bramfritt at

«Å kalle seg ateist er til syvende og sist å være kristen»

Snakk for deg sjæl, sier nå vi. Men kanskje tar jeg Ida med i aftenbønnen dersom jeg skulle komme til å gå i barndommen.

Kilde:
Vårt Land 1. oktober 2021

Siste ord (noen vil si siste sort)

Vi tar under tvil og samvittighetskvaler med en gåte som ble servert av dirigenten på siste landsmøte i Human-Etisk Forbund:

– Hva skjer hvis Jesus blir overkjørt av en dampveivals?

– Moses!


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *