Klipp og klapp 4

Kort og presist, ved Ronnie Johanson
Illustrasjon: Ragnar Børsheim

Se opp!

Sjarlatan Durex (oi, her ble det to tastefeil, men jeg lar dem stå) som fikk prinsessen men langt fra halve kongeriket, er ikke fornøyd med mottagelsen han har fått her i landet. «Jeg vil ikke la mobberne holde på lenger» advarer han i Dagbladet.

Dette er en trussel som bør tas alvorlig. Mannen har jo forbindelser på høyeste hold, og da er det ikke hoffet jeg tenker på. Der har han ikke full støtte, og den potensielle svoger virker pinlig berørt.

Tips for hotellgjester

Kjeder du deg på hotellrom i utlandet? Jeg anbefaler å ta en kikk i nattbordskuffen. Der vil du ofte finne en bibel, donert av misjonsselskapet Gideon. Mye sterkt stoff her, men det kan være vanskelig å finne. Derfor hjelper jeg gjerne fremtidige gjester ved å anbefale et vers eller to. På den blanke førstesiden skriver jeg for eksempel

Christian Family Values
Luke 14; 26

Nysgjerrige som slår opp hos Lukas, vil oppdage hva Jesus sier om saken:

If anyone comes to me and does not hate father and mother, wife and children, brothers and sisters — yes, even their own life — such a person cannot be my disciple.

I Norge er ikke dette bibelstedet like anstøtelig lenger, ettersom den nyeste oversetteren har sensurert ordet «hate», som finnes i den greske grunnteksten. «Dette kan ikke Jesus ha sagt» begrunnet besserwisseren det med da han en en gang kom forbi en av Hedningsamfunnets stands i Oslo. Derfor påstår han at det Jesus sa, var:

Om noen kommer til meg og ikke setter dette høyere enn far og mor, kone og barn, brødre og søstre, ja, høyere enn sitt eget liv, kan han ikke være min disippel.

Da er det ikke lenger snakk om en tolkning, men om en forfalskning. Men det er mye annet å ta av i Guds store svarte. I min bibelhånbok Guds lille brune har jeg samlet alt det verste jeg fant. Dette var reklamen.

Gid, Gideon!

Det nevnte, generøse selskapets lokale avdeling, Norsk Gideon, deler ut bibler på skolene også. Men de sliter: Ofte sier rektor nei, mens foreldrenes samarbeidsutvalg er mer positive, forteller generalsekretær Steinar Hopland til Vårt Land. Han sier videre at «Vi kjem ikkje inn for å forkynne om Jesus, vi vil berre dele ut Det nye testamentet, håpet er at boka skal tale for seg sjølv.»

Det gjør den så absolutt. For ungdom vil vi anbefale Bergprekenen, der Jesus blant annet uttaler seg om sex. Det er de fleste interessert i. Men kanskje er de ikke klar over at at det er ikke sunt å begå «selvbesmittelse» som det het i gamle dager. Heldigvis finnes det et alternativ til onani:

Den som ser på en kvinne for å begjære henne, har allerede begått hor med henne i sitt hjerte. Om ditt høyre øye lokker deg til fall, så riv det ut og kast det fra deg! For det er bedre for deg å miste én kroppsdel enn at hele kroppen blir kastet i helvete. Og om din høyre hånd lokker deg til fall, så hugg den av og kast den fra deg! For det er bedre for deg å miste én kroppsdel enn at hele kroppen kommer til helvete.

Kilder:
Vårt Land  09 09 2019
Matteus 5; 28-30

giftbibel

Liberalt

Venstre er et liberalt parti, og Unge Venstre er liberale selv når det gjelder narkotika. Et sentralstyremedlem skriver i Aftenposten at «narkotika blir ikke mindre farlig av å være ulovlig». Sant nok, og det samme kan man vel si om det meste som er forbudt fordi det er farlig. Som for eksempel å kjøre i 150 på norske veier. Gjerne i hasjrus.

I redaksjonen er jeg for øvrig blitt kritisert for av og til å skrive om saker som ikke er religionsrelaterte. Derfor nevner jeg at ungliberaleren skrev for å svare lederen i Kristelig Folkepartis Ungdom. Nå venter jeg spent på om inseratet slipper gjennom internkontrollen. Jeg innser at det ikke kan kalles religionskritisk; snarere tvert imot. 

Kilde:
Ane Breivik i Aftenposten 10 10 2019

Flere muligheter

Når en overskrift i den kristne avisen Vårt Land lyder

MANNEN I LENDEKLEDE HAR

 FORTSATT NOE Å LÆRE OSS

vil jeg anta at de fleste lesere umiddelbart gjør seg opp en mening om hvem mannen er. Og tar grundig feil. Det er nemlig Gandhi det dreier seg om denne gang.   

Kilde:
Inge Eidsvåg i Vårt Land 26 10 2019

  • Kategori: Klipp og klapp

  • Kommentarfelt

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *