Klipp og klapp 42

in

Ronnie Johanson klipper og klapper

Fromt håp

Pinsebevegelsens ukeblad Korsets seier kommer nå som bilag til avisen Dagen. Julaften hadde de en årskavalkade, og vi merker oss at i januar 2021 brakte de en spådom: En «ledende ekspert på nye trender» uttalte at «Det kan absolutt være at det blir trendy å be».

Det er gått et helt år uten be-dring, men som alle gode spådommer, var denne hverken tidfestet eller uten forbehold. Så pinsens venner kan fortsatt både håpe på og be om at den slår til.

Djevelens verk

Overskriften er ikke vår; den er hentet fra nevnte årskavalkade. Saken dreier seg om brystkreft, og hva som kan gjøres med det. Lite, vil vi anta, om djevelen vil det slik.

Og mens vi er inne på avisen Dagens særegne overskrifter; her er et eksempel til

I KAOSET PÅ GJERDRUM MERKET ANNE (54) GUDS GODHET

Det er gått et år siden den forferdelige rasulykken på Gjerdrum, der ti mennesker mistet livet. Tre av dem ble ikke funnet før i februar og mars. Dagen har intervjuet en av hjepearbeiderne, som uttaler at
«Man kan selvsagt spørre hvorfor det skjedde. Hva om Gud hadde gjort sånn eller sånn. Men det var ikke han som stod bak ulykken.
Når katastrofen først inntreffer, ser jeg Gud i varmen, innsatsen, medmenneskeligheten og godheten som finnes i mennesker.»

Selv ser vi bare medmennesker. Guden deres har vi aldri sett noe til, hverken på Gjerdrum eller andre steder.

Kilder: Dagen 24. og 31. desember 2021

Snarere tvert imot?

Siste søndag før jul talte Donald Trump i en baptistkirke i Dallas. For anledningen var han uvanlig beskjeden, og forkynte at «Landet vårt har en frelser, og det er ikke meg».

Kilde: Dagen 24. desember 2021


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *