Klipp og klapp 45

Ronnie Johanson klipper og klapper

Illustrasjon: Ragnar Børsheim

Gott mit uns

Forrige gang skrev jeg:

1. september 1939 opplyste Tysklands stolte leder at Polen dessverre hadde angrepet fedrelandet. «Fra klokken fem i morges blir det skutt tilbake» sa han.
Jeg ser ikke bort fra at vi får høre noe lignende fra Putin dersom han slår til mot Ukraina.

Men så viser det seg at landet Ukraina finnes ikke; området har alltid vært en del av Russland. Putin har dermed bare forflyttet en del av det russiske forsvaret til denne delen av landet sitt. Han legger ikke skjul på at dette har møtt en del motstand fra narkomane nazister. Men Gud er på den nye Hitlers side, viser det seg:

Søndag 6. mars gav Herren et tegn, i en russisk-ortodoks katedral ved Moskva. Et ikon kalt «Trøsteren av de syndige hjerter» begynte å blø! Øversteprest Alexander Kamenskij i den russiske hærs tempel uttaler til avisen Komsolmoskaja Pravda:

Vi tok ut ikonet og så at det blødde. Vi ser det med egne øyne. Dette er et mirakel. Ansiktet til menneskehetens trøster begynte å blø på et så vanskelig tidspunkt for oss …

Kilde: Aftenposten 09 03 2022

Gud helgarderer

I krigen i Ukraina er Gud allikevel på begge sider, slik han pleier. En prest i den gresk-katolske kirke i landet har tatt et velprøvd virkemiddel i bruk: Eksorsisme. Tikhon Sergey Kulbaka med 30 års erfaring uttaler at «Jeg tror en ond ånd kan stå bak Putins handlinger.» Hver dag prøver han å drive den ut, ved hjelp av besvergelser.

«Gud er Gud om alle land lå øde» heter det i salmen. Dikteren kan få rett, om krigen fører til direkte konfrontasjon med NATO.

Kilder:
Dagen 09 03 2022
Aftenposten 15 03 2022

  • Kategori: Klipp og klapp

  • Kommentarfelt

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *