Klipp og klapp 46

in

Ronnie Johanson klipper og klapper

«Bongo fra Kongo»

var hva Norges utenriksminister Thorbjørn Jagland omtalte Gabons president Omar Bongo som, i et underholdningsprogram på TV i 2003. Utenriksministeren ønsket senere ikke å si mer om saken, men hans pressetalsmann uttalte at det var humoristisk ment.

Men det kan jo også være at sett fra regjeringskvartalet den gang, lå både Gabon og Kongo langt ute i bushen og kunne lett forveksles. Jeg sier som Jagland så treffende gjorde det, riktignok i en annen sammenheng: «Dette stiller jeg meg uforståelig til.»

Og nå kan det være duket for nye vittigheter: Lederen for Norges offisersforbund heter for tiden Torbjørn Bongo. Hadde navnet hatt med en h i starten, skulle man nesten trodd det var konstruert.

Kilder:
Jagland til NRK, 2001
VGs nettsider 25 02 2003
https://www.nof.no; sjekket mars 2022

Blind tro

Aftenposten tror på vitenskapen, og det er bra. Men jeg stusser når de skriver at «Det er estimert at det finnes 25.299 ukjente arter i Norge.» Det har «biologene» anslått, hevder de. Disse biologene skulle jeg likt å møte. Jeg ville for eksempel spurt dem hvor sikre de er på at det ikke er 25.300 ukjente arter det dreier seg om. De må jo være svært sikre, når de ikke bare skriver «omkring 25 tusen» eller noe sånt.

Noe av det første jeg lærte i realfagstudiet på Blindern, var at ethvert anslag og måleresultat (bortsett fra opptellinger) er beheftet med usikkerhet. Så her var presisjonen imponerende.

Kilde:
Ole Mathismoen i Aftenposten 19. april 2022

Dyrisk

På syttitallet hendte det et par ganger at Hedningsamfunnet aksjonerte inne i kirker under høymessen. Så sluttet de å forstyrre trosutøvelse, og har senere respektert religionsfriheten på linje med andre menneskerettigheter.

Det gjør ikke alle prester lenger. Første påskedag ble gudstjenesten i Skien kirke forsøkt avbrutt av miljødemonstranter fra Extinction Rebellion, med en ordinert prest i spissen. Teolog Ellen Hagemann var kledd i prestekjole, og bar et kors med korsfestede dyr.

Her kan symbolikken være at Jesus var et menneske, og dermed et dyr. Men vi har kanskje misforstått.

Kilde:
Vårt Land 19. april 2022


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *