Klipp og klapp 5

in

Kort og presist, ved Ronnie Johanson
Illustrasjon: Ragnar Børsheim

Nytt om Gud

Teologi betyr læren om Gud, og som seg hør og bør uti vitenskapen, skaffer teologene oss stadig ny kunnskap om emnet. Nylig kunne deres talerør, avisen Vårt Land,  bringe et dementi over hele førstesiden:

DET ER IKKE SANT AT GUD IKKE LIKER HOMOFILI

Det er Kirkerådets leder, Kristin Gunleiksrud Raaum, som uttaler dette. Prisverdig nok. En minst like stor autoritet som Raaum, nemlig Paulus, skrev jo til korinterne at 

Vet dere ikke at de som gjør urett, ikke skal arve Guds rike? La dere ikke føre vill! Verken de som driver hor, de som dyrker avguder eller de som bryter ekteskapet, verken menn som ligger med menn eller som lar seg ligge med, verken tyver, grådige, drukkenbolter, spottere eller ransmenn skal arve Guds rike.

Må det derfor være tillatt å spørre, her fra sidelinjen: Er det så at Gud har ombestemt seg? Og hvordan stiller han seg nå? Er han likegyldig, eller liker han faktisk homofili? Vårt kall er ei at svare, for det har vi teologer til. Godt lønnet av staten. Så nå venter vi spent på at de gjør jobben sin, og finner svaret på dette også.

Kilder:
Vårt Land 07 11 2019
Første korinterbrev 6; 9-10

og om bakkemannskapene hans

«Gud har fått landingsstripe, han har vist sitt sanne ansikt»

Denne uttalelsen av biskop Per Arne Dahl er ikke helt ny, det må innrømmes. Men vi regnet med at vår tegner ikke ville klare å motstå fristelsen til å illustrere den.

Kilde:
Dagsavisen 24 12 2014

Fremskritt

Fremskrittspartiet ønsker «at politiet i større grad skal være tilstede der kriminaliteten skjer», het det på nettsidene deres for et par år siden. Dette kan så vidt vi skjønner, bare gjøres på to måter:
1. Politiet må i større grad selv begå kriminaliteten.
2. Politiet må engasjere Snåsamannen til å fortelle dem hva som kommer til å skje.
Ettersom formuleringen er fjernet, kan det være at partiet fikk gjennomslag for saken i regjeringen før de gikk ut..    

Verdier

Tidligere generalsekretær i KrF, Hilde Frafjord Johnson, forteller til Vårt Land om en gang huset ble ribbet for alt av verdi, «til og med Bibelen». Burde det ha overrasket henne? Vi ville ha trodd at Bibelen var noe av det mest verdifulle hun hadde.

Prosenter

Norsk telegrambyrå har intervjuet en forsker som har funnet ut at «ugifte menn over 50 år har nesten dobbelt så stor sannsynlighet for å dø sammenlignet med gifte menn på samme alder.»

Det dobbelte av 100 % er 200 %. Det er altså nesten 200 % sannsynlig at jeg kommer til å dø. Kvantitative forskningsresultater har alltid en viss usikkerhet, men dette burde gi meg en trygg margin. Evig liv høres gudsjammerlig kjedelig ut.


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *