Klipp og klapp 51

Ronnie Johanson klipper og klapper.
Illustrasjon: Ragnar Børsheim.

Klipp-og-klapp-Kritiske-kommentarer-Ronnie-Johanson
Boken «Klipp og klapp» er nå tilgjengelig fra forlaget.

Misjonen tar jobben

«Verdensfreden står på spill. Jeg vet at du ønsker å skape fred og trygghet. Derfor får du snart et brev i posten. En sommergave for fred kan du også vippse til 752923. Vi håper å høre fra deg. God sommer fra Helge Gaard, generalsekretær».

Denne meldingen fikk medlemmene i Det Norske Misjonsselskappå mobilen nylig. Hvis misjonen får inn nok penger, skulle verdensfreden være sikret inntil videre.

Kilde:
Vårt Land 23. juni 2022

Ferskvare fra himmelen

Jan Helge Hindenes, pastor i Bergen baptistmenighet, skriver i avisen Dagen:

«Da sa jeg til Herren: ‘Nå vil jeg be i tunger inntil du åpner hjerte og sinn og jeg ser tydelig i hjerte mitt hva du vil jeg skal dele.’

I tre timer gikk jeg og ba i bønnetunger og sang i tunger. Plutselig åpnet alt seg. Jeg visste plutselig med 100 prosent sikkerhet hva Gud ville jeg skulle tale.

Den dagen endret tjenesten seg. Det var ikke jeg som skulle snekre sammen en preken for Herren ut fra mitt intellekt. Gud ville åpenbare Ordet for meg i hjertet mitt og lede meg til å dele – ikke alt jeg kunne, men det han levendegjorde for meg (ferskvare fra himmelen).»

Herrens veier er uransakelige, så vi har ingen kommentar.

Kilde:
Dagen 23. juni 2022

Sjelesorg

Blake Lemoine var prest før han begynte som ingeniør hos Google.

Til Washington Post forteller han at han har snakket med Googles kunstige intelligens, LaMDA:

LaMDA er blitt selvbevisst, sier Lemoine. Den skal ha kalt seg selv en sansende person og bedt om å bli ansatt hos Google i stedet for å være deres eiendom.
– Når LaMDA hevdet å ha en sjel for så å forklare med velvalgte ord hva den mente med det, var jeg innstilt på å la tvilen komme den til gode, skrev Lemoine på Twitter. Jeg kjenner en person når jeg snakker med en, sier han.

Spørsmålet avisen ikke stiller, er om Lemoine har fulgt misjonsbefalingen og prøvd å frelse LaMDAs sjel. Det burde være jobben hans; han er jo prest. Dessuten har han nå blitt permittert hos Google, og har antagelig tid til overs.

Kilde:
Dagen 17, juni 2022

Gudløse islamister?

Masud Gharakhani er en mann vi har hatt stor respekt for. Den er dessverre ikke like høy lenger. Etter den kurdiske islamisten Zaniar Matapours drapsorgie under Pride-feiringen, uttaler Gharakhani at dette «har ikke noe med religion eller bakgrunn å gjøre».

Stortingspresidentens syn er helt på linje med Aftenpostens lederartikkel etter at islamister hadde drept over 150 mennesker i Irak og England. «Gudløse selvmordsbombere» var tittelen.

Kilder:
Verdens Gangs nettsider 25. juni 2022
Aftenposten 19, juli 2005

Guds kjønn er kjent fra Guds ord

Språkrådet har nå vedtatt å godkjenne pronomenet «hen». De sier at ordet kan brukes for å vise til en person når kjønn er ukjent, uvesentlig eller holdes skjult, eller for å vise til en person som foretrekker pronomenet «hen» framfor «han» eller «hun».

Vi antar at kristen-feministene gleder seg. De har lenge omtalt Herren som «hen». Hva denne selv foretrekker, er imidlertid ikke ukjent. Sjekk boken hans (sic)!

Arnulf Øverland var allikevel forut for sin tid da han i 1933 uttalte følgende om Gud: «for alt hva jeg vet om ham, har han vel også kjønnsorganer. Eller kanskje han ikke har det?»

Kilde:
Øverland: Kristendommen, den tiende landeplage. Foredrag; sitert f.eks. i «Blasfemi» 1989 s. 187.

Addendum

Da vår korrekturleser så forrige inserat, ba han meg sitere Bibelen som belegg. Her snakker vi om Guds Ord; åpenbart gjennom hans profeter. Ingen av dem er i tvil om Herrens kjønn, så jeg nøyer meg med ett eksempel:

Hvem holder stand mot hans harme,
hvem holder ut hans brennende vrede?

Det er profeten Nahum som spør. Svaret kom ikke før i vår tid, da Hedningsamfunnet begynte å holde stand på Egertorget i Oslo.

Kilde:
Bibelen; 1978-oversettelsen; Nahum 1:6

  • Kategori: Klipp og klapp

  • Kommentarfelt

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *