Klipp og klapp 52

in

Ronnie Johanson klipper og klapper.
Illustrasjon: Ragnar Børsheim.

Koranbrenning

Nitten religiøse forkynnere står på en svarteliste over hatpredikanter som ikke slipper inn i Norge. De fleste er islamister, men også pastor Terry Jones fra USA er uønsket. Han ble pågrepet i Florida i 2013 fordi han hadde tenkt å brenne en hel del Koraner. Men hva skal vi egentlig med Terry Jones når vi har SIAN?

Kilde:
Vårt Land 16. juli 2022

Trefoldighet og enfoldighet

Som islamkritiker havner man ofte på lag med folk man godt kunne unnvært; såvel sianister som sionister. Samt teologer som Stig Magne Heitmann. Han bidrar med følgende:

«Allah har ingen sønn,» sier islam. Nettopp.
Allah har ingen å være i relasjon til. Allah har ingen å elske.

Bibelens Gud, derimot, er en treenig Gud; Faderen, Sønnen og Ånden. Faderen elsker Sønnen, Sønnen elsker Faderen. Sønnen underordner seg Faderen. Faderen opphøyer Sønnen. Ånden herliggjør Faderen og Sønnen.

Kilde:
https://www.dagen.no/meninger/underordning-til-besvaer/

Agnostisk teolog?

«Gud har ingen kjent eksistens i vår forstand» sier teologiprofessor Knut Alfsvåg, som utdyper med ord som Guds «uerkjennbarhet». Men hvordan kan han da tro på ham?

Alfsvåg er ansatt ved det som het Misjonshøgskolen; nå VID vitenskapelige høyskole. Hva de syns om å ha fått en agnostiker på lønningslisten, vites ikke. Men siden de skal prøve å bedrive vitenskap, er det nok lite de kan gjøre.

Kilde:
Vårt Land 12. juli 2022

Bibeltro teolog

Teologen Jan Rantrud er vegetarianer fordi det står i Bibelens skapelsesberetning hva vi skal spise: «Alt det grønne som vokser. Det står også at alle dyrene skal spise planter.» Men han har gitt opp å overbevise katten sin om dette.

«Alt som gikk galt, det begynte med at noen spiste noe de ikke skulle spise» sier han. At det dreier seg om syndefallet, trenger han ikke opplyse om i sitt forum; en podcast for avisen Dagen. Men siden herværende forum kanskje ikke er like fortrolig med Bibelen, nevner vi forholdet. Altså Adam og Evas.

Kilder:
Dagen 14. juli 2022
Første Mosebok 1,29-30


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *