Klipp og klapp 54

in

Ronnie Johanson klipper og klapper.
Illustrasjon: Ragnar Børsheim.

Tidene skifter

Hole kommune har fått kvinnelig sogneprest. Ringerikes blad har spurt hennes overordnede, prost Kristin Moen Saxegaard, om hun er «bekymret for å ta imot en sokneprest med ring i ørene». Hun parerer med at de har allerede «en med ring i nesa».

Det spørs om kult utseende hjelper på omdømmet. Kristne ungdommer klager stadig over at det er blitt flaut å stå fram som troende. I Sverige er det blitt «nok å si at man tror på Gud for å bli stemplet som å ikke være ved sine fulle fem», forteller Olof Edsinger, generalsekretær i Svenska Evangeliska Alliansen.

Kilde:
Vårt Land 30. juli 2022

Folkelig kirke?

Siden dette er en petitspalte, gjør vi oppmerksom på at følgende er ingen parodi, men en helt ekte overskrift fra kristenavisen Dagen:

Sogneprest velsigner biler med ordene:
«Må din vei komme deg i møte»

Sogneprest Veronika Lepperød forteller til Dagen at «Det er litt av min tolkning av min egen presterolle og hva folkekirken kan være og bør være».

Så blir spørsmålet: Hvem skal Kirken være til for? Neppe hvem som helst. For å få lyst velsignelse over deg og bilen, må du i likhet med presten eie en veteranbil av det eksklusive merket Jaguar. Seansen finner sted under et veteranbiltreff hun arrangerer på Trysil prestegard i samarbeid med jaguarklubben.

Kilde:
Dagen 4. august 2022

Mobbing av krypdyr

På sin hjemmeside selger sjaman Durek Verrett for bare $ 222 en medaljong som blant mye annet hjelper mot covid 19. Et bevis for at den virker, er at han selv ble frisk igjen av sykdommen.

Verdens Gang spurte immunolog Fridtjog Lund Johansen hva han syntes, og han svarte:

For de som har vært farao i sitt tidligere liv, må det jo være fint med en sånn medaljong, men for andre vil jeg ikke anbefale det.

Denne uttalelsen sammenfattet VG til «For de aller fleste er det neppe å anbefale». Av dette kan man slutte at avisen tror på reinkarnasjon, og at enkelte har vært farao i et tidligere liv. (Det har Durek Verrett vært, har han fortalt.)

Jan Arild Snoen i Aftenposten tror derimot at VG er blitt forsiktige med å henge ut sjamanen, etter at han klaget over mobbing i pressen. Dette pga. sin hudfarge, mener han. Vi vil imidlertid tro at motbøren ikke har sammenheng med afrikanske gener, ettersom Verrett har opplyst at han stammer fra en annen galakse, Andromeda. Og dessuten er halvt reptil. Selv monarkister som gleder seg over at kongehuset tilføres friskt blod, setter nok grensen ved krypdyr fra verdensrommet.

Kilder:
Aftenposten 2 august 2022
shamandurek.com/product/spirit-optimizer-turquoise/
abcnyheter.no/nyheter/kultur/2021/10/04/195792137/sjaman-durek-verrett-star-frem-som-reptil


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *