Klipp og klapp 6

Kort og presist, ved Ronnie Johanson
Illustrasjon: Ragnar Børsheim

Hvordan forføre katolske damer

Jean Vanier (1928-2019) er den siste i en lang rekke ledende katolske teologer som er blitt avslørt som sex-overgripere. Og denne gang går det ikke å vise til sølibatet som noe av forklaringen; han var ikke prest.
Til en av kvinnene som nå står fram, sa han: «Jesus og jeg er ikke to, vi er ett. Det er Jesus som elsker deg gjennom meg». Og til en annen: «Dette er ikke oss, det er Maria og Jesus. Du er utvalgt, du er spesiell, dette er hemmelig.»
Jesus og Maria? La oss håpe han siktet til Maria Magdalena. Hvis ikke, gir det et visst engelsk skjellsord en hittil uant dimensjon. Vår bluferdighet hindrer oss i å nevne det, men det begynner på m og slutter på r. Et tilsvarende ord finnes på kebabnorsk, må det være tillatt å nevne

Kilde:
Vårt Land 11 03 2020

Hvordan sikre dine barn mot korona

Min neste bok blir et nytt bind av Bibelen, Det nyeste testamente. Her har jeg samlet ord som Gud har uttalt til sine utvalgte etter at hans budskap ble samlet i Bibelen. Fra Norge er to biskoper representert, ved siden av folk som Aril Edvardsen og Jan Hanvold.
Hvorfor skulle slike nye gudsord være mindre troverdige enn dem som ble samlet for snart to tusen år siden? De må jo dessuten antas å være viktigere, ettersom de er nyere. Det er like uholdbart at de ikke er lett tilgjengelige, som det må ha vært for kristne flest i middelalderen å ikke ha Bibelen på et språk de forsto.
Men enkelte nye gudsord haster det sånn med å formidle at de kan ikke vente til høsten. Derfor bringer vi alt nå hva Gud nylig har bedt predikanten Dionny Baez fra Venezuela fortelle oss:

HAN SIER «TEST MEG. HVIS DU GIR TIL MITT RIKE, SÅ SKAL JEG TA UT DET FORTÆRENDE CORONAVIRUSET, DET ER EN FORTÆRER, OG DET ER IMOT DINE BARN»

Vår TV-predikant Jan Hanvold var så vennlig å slippe Baez til på sin kanal TV Visjon Norge, for at folk skal få vite nøyaktig hvordan de kan gi til Guds rike:

«Jeg utfordrer deg til å beskytte dine barn med et offer. Jeg skal be for disse bønneforespørslene. Alle foreldre som ser på. Alle som ser på. Som Guds profet, oppfordrer jeg deg til å ringe nummeret på skjermen. Den hellige ånd har veiledet meg med et såkorn på 2020 kroner. Jeg utfordrer deg til å teste Gud.»

Kilde:
www.nettavisen.n
o
(Substantivet «a devourer» har jeg gjengitt med «en fortærer»)

giftbibel

Ren, bibelsk lære

Den arme Jan Hanvold kritiseres for alt han gjør. Denne gangen forsvarte han seg slik: «Om folk hadde hørt på alt hva Dionny Baez talte om, så var det ren, bibelsk lære. Men når en velger å ta ut ting av sammenhengen, blir alt forvridd.»

Et par uker etter introduserte Hanvold en gjest i studio slik: «Vi får ta hverandre i handa, vi da, vi som ikke tror på koronavirus – vi tror på at vi blir smittet av Den hellige ånd. Halleluja, amen, takk og lov og pris.»

Ikke tror på viruset? Da er hjelper det vel ikke å gi Hanvold penger for å beskytte seg mot det? Vi antar det var derfor han senere presiserte at det han sa her var en spøk.

Kilder:
Vårt Land 02 03 og 19 03 2020

  • Kategori: Klipp og klapp

  • Kommentarfelt

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *