Klipp og klapp 70

Ronnie Johanson klipper fra media, og klapper uhemmet.
Enten for skribenten, eller til vedkommende.
(Stort sett det siste, men bare verbalt, vel å merke.)

Illustrasjon: Ragnar Børsheim.

Klipp-og-klapp-Kritiske-kommentarer-Ronnie-Johanson
Boken «Klipp og klapp» er nå tilgjengelig fra forlaget.

Lost

Prest og profilert bispekandidat Synniva Gylver uttaler til Vårt Land at hun har «reist med tog til steder som Lesbos, Sarajevo, Antwerpen og Tromsø». Imponerende! Våre kolleger i avisens petitspalte «Hugin og Munin» skriver: For de som vil ta toget til Tromsø, er det bare å ta toget til Bodø der Nordlandsbanen stopper, og lete etter plattform 9 3⁄4.»

La oss tilføye at for den som vil reise med tog til den greske øya Lesbos som faktisk ligger inne i en tyrkisk fjord, er det bare å ta toget til Tyrkia og lete etter togbroen til Lesbos. Billett får du neppe kjøpt før du har funnet den.

Kilde:
Vårt Land 19. januar 2022

Kristendom som politikk

En del islamkritikere ønsker å reformere islam eller å demme opp for islam ved hjelp av kristendommen. Det er ingen god strategi hverken mot politisk islam eller politisk kristendom. I Norge spiller kristendommen ingen stor rolle i politikken lenger. Og noen trussel mot demokratiet har den ikke vært på svært lenge.

Annerledes er det i land som Russland, Polen, USA m.fl. I Europa er det ortodoks og katolsk kristendom som er problemet; i Amerika er det evangelisk kristendom. Den utgjør maktbasen for to av de verste presidenter kontinentet har sett i dette årtusen: Donald Trump i USA og Jair Bolsonaro i Brasil.

I USA angrep mobben Kongressen da presidenten mistet makten. I Brasil var det ikke bare den lovgivende forsamling som ble angrepet, men alle tre statsmakter: Også den utøvende (presidentpalasset) og høyesterett. Og i spissen sto evangeliske kristne med fire pastorer i spissen. Kristenmobben sang lovsanger og talte i tunger med Bibelen i hånd under stormingen.

Så ille er det ikke i Norge. Men som en høyst personlig kommentar til innledningen: Fordi jeg skrev en sterkt kritisk bok om Jesus for noen år siden, mistet jeg mine to beste venner. Ingen av dem var kristen! Den ene er ateist, den andre var sekulær muslim (med ham ble jeg heldigvis venn igjen da han lå på dødsleiet).

Kilde:
Dagen 23. januar 2023

Ånden som slår

I Norge nøyer vekkelsesbevegelsene seg med spektakulære demonstrasjoner. Som tungetale eller at folk faller om på møtene. Oberst Jostein Nielsen i Frelsesarméen er i dag blitt litt kritisk til denslags: I et intervju med avisen Dagen leser vi:

Når manifestasjonene får så mye oppmerksomhet, tar de fokuset bort fra Jesus, sier Jostein Nielsen. Han er seniorrådgiver ved Frelsesarméens hovedkvarter og korpsleder i Kragerø.

Dagen har den siste tiden skrevet flere artikler i en serie om vekkelse. Manifestasjonene som følger med har gjerne skapt hodebry. For hvordan skal en forholde seg til risting, latter, fall og dyrelyder?

Han forteller om en gang han måtte be forsamlingen i Templet Oslo om unnskyldning. Den hellige ånd slo meg ned bak talerstolen mens jeg forkynte.

Det som slår oss, er at det burde vært Den hellige Ånd som selv ba om unnskyldning.

Kilde:
Dagen 24. januar 2023

  • Kategori: Klipp og klapp

  • Kommentarfelt

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *