Klipp og klapp 76

Ronnie Johanson klipper fra media, og klapper uhemmet.
Enten for skribenten, eller til vedkommende.
(Stort sett det siste, men bare verbalt, vel å merke.)

Illustrasjon: Ragnar Børsheim.

Klipp-og-klapp-Kritiske-kommentarer-Ronnie-Johanson
Boken «Klipp og klapp» er nå tilgjengelig fra forlaget.

Er Gud lesbe?

Mange vil ha Jesus med på laget. Han er blitt erklært som feminist og vegetarianer, så vel som sosialist, kommunist, nazist osv osv. Til og med humanist skal han visst ha vært.

Nå ser det ut til at tiden er inne for å involvere faren hans: «Gud er skeiv» uttaler en lesbisk prest. Men hun opplyser ikke om det er lesbe guden hennes er.

Kilder:
Vårt Land 04 05 2023
JESUS – Hva forskningen sier mens Kirken tier, s. 190

God tur!

På frigjøringsdagen 8. mai sendte Forsvaret en gruppe soldater på pilegrimsreise. Du lurer kanskje på om sånt egentlig er Forsvarets oppgave, men bakgrunnen er følgende: I 1944 oppsøkte franske soldater byen Lourdes for å be om fred. Det gjorde de på et sted der Jomfru Maria åpenbarte seg i 1858. Og fred ble det, som kjent.

Soldatene reiser til Lourdes i uniform, under ledelse av prester fra Forsvaret samt en stiftskapellan fra Oslo katolske bispedømme. Hans rolle blir «å være en åndelig ledsager for soldatene», samt å holde katolske ritualer underveis.

For å være med trenger man ikke være katolikk; ikke engang kristen. Men alle skal følge et program «som er tuftet på katolsk tro og tradisjon». Det blir båt- og togturer gjennom Tyskland, Belgia, Sveits og Frankrike, og soldatene skal være med på messer og andakter. Det blir nok en fin tur; bedre enn utmarsjer i norsk vårbløyte.

«Jeg er takknemlig for denne muligheten og har store forventninger» uttaler stiftskapellan Stamnestrø. Hva han forventer, sier han ikke, men undre skjer visstnok fortsatt in Lourdes.

Kilde:
Dagen 11 05 2023

  • Kategori: Klipp og klapp

  • Kommentarfelt

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *