Klipp og klapp 79

in

Ronnie Johanson klipper fra media, og klapper uhemmet.
Enten for skribenten, eller til vedkommende.
(Stort sett det siste, men bare verbalt, vel å merke.)

Illustrasjon: Ragnar Børsheim.

Blasfemi å krenke kirken

I 1989 ga jeg ut boken Blasfemi. I forordet skrev jeg blant annet:

Det er lenge siden lovgiverne innså at for å fastslå når en gud blir fornærmet, har man ikke andre metoder enn å lytte til gudens tilhengere, som har skapt ham i sitt bilde. Blasfemi er å krenke eller såre de troende.

Sjelden er dette blitt tydeligere enn i våre dager. Nylig ble den russisk- ortodokse presten Ioann Burdin tiltalt for «blasfemi mot kirken» fordi han har kritisert sitt fedrelands krig mot Ukraina.

Kilde:
Dagen 16 06 2023

Grensesetting

I fjor endret «Partiet De Kristne» navn til Konservativt. De stiller liste i en del kommuner, og i et opprop før valget skriver ti av deres kandidater at «Ingen får elske den de vil. Det får da være grenser!» De konkluderer slik:

Vi bestrider at alle kan elske den en vil, fordi gjensidig kjærlighet krever samtykke.

Her er vi enig. Det må bli slutt på å forlange at kjærlighet skal gjengjeldes. Hvis en mann forlanger at jeg skal elske ham, og kanskje til og med elske med ham, vil jeg ha lov til å si nei. Det får være grenser!
Nå er vi spent på hva partiet vil gjøre med saken.

Kilde:
Dagen 21 06 2023

Pride

En innsender i avisen Dagen føler behov for å fortelle oss hvorfor han ikke går i tog i disse dager. Det er tre grunner til det. En av dem er selvsagt dette med at Bibelen liker ikke homofili. Den andre burde vi også ha skjønt: En kristen skal ikke være stolt, men ydmyk. Den tredje så vi ikke komme: Prideflagget kalles regnbueflagget og har bare seks farger, mens regnbuen har syv!

Det viser seg at Bibelen liker ikke tallet 6 heller. Han skriver:

Tallet seks er iflg. Bibelens tallsymbolikk «menneskets tall», mens tallet sju er «Guds tall». Det går igjen fra først til sist i Bibelen.

Det er ikke enkelt å være en god kristen som følger Bibelen. Det skjønte jeg allerede da jeg lagde sitatsamlingen Guds lille brune.

Kilde:
Bjørn Olaf Skauen i Dagen 22 06 2023


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *