Klipp og klapp 84

Ronnie Johanson klipper fra media, og klapper uhemmet.
Enten for skribenten, eller til vedkommende.
(Stort sett det siste, men bare verbalt, vel å merke.)

Illustrasjon: Ragnar Børsheim.

Klipp-og-klapp-Kritiske-kommentarer-Ronnie-Johanson
Boken «Klipp og klapp» er nå tilgjengelig fra forlaget.

Himmelsk fotball

Allerede i 1538 stilte Martin Luther et betimelig spørsmål om den evige salighet:

Jeg tenker ofte på det, men jeg kan ikke forstå hva vi skal tilbringe tiden med (Tischreden 3901)

Nå er svaret funnet: Fotball! Søndag 10. september arrangerte Fredrikstad Domkirke en gudstjeneste til ære for Fredrikstad Fotballklubb. Initiativet tok en lokal TV-kjendis, Dag Solheim, og sokneprest Endre Fyllingsnes lot seg ikke be to ganger. Solheim uttaler at

Det må være kjedelig i himmelen om det ikke er fotball der

Prekenen ble holdt av ingen ringere enn Halvor Nordhaug, tidligere biskop. Han er også glad i fotball, og har funnet ut at Solheim har helt rett. For hør bare:

I Bibelen står det at «alt det gode kommer ovenfra» – alt som er godt og sant og morsomt og fint – kommer ovenfra, fra Gud …

sa biskopen. Problemet er bare at han tar faktisk feil. Ordtaket «alt det gode kommer ovenfra» finnes ikke i Bibelen. (Søk i en nettbibel hvis du tror mer på Gud og biskopen enn på meg!)

Kilder:
Verdens Gangs nettavis 09 09 2023
kirken.no: halvor nordhaug – elsk dine fiender – ffk-gudstjeneste.pdf

Er’e så nøye, a?

Tidlig på trettitallet sultet Josef Stalin bevisst ut folket i Ukraina, for å knekke nasjonalismen i landet. Nær 4 millioner døde. President Zelenskij har nylig uttalt at for å hindre nye folkemord, er det viktig å kalle ting ved sitt rette navn.

Avisen Vårt Land gjør ikke det, når den bruker overskriften

Anerkjent som folkemord

Artikkelen dreier seg om at Nederland nylig har sluttet seg til de tretti land som hittil har erkjent denne hungersnøden som et folkemord. Å «anerkjenne» noe betyr imidlertid å erkjenne det som godt og riktig.

For øvrig er Norge dessverre blant de land som hverken har erkjent Sovjetsamveldets utryddelse av ukrainere eller tyrkernes utryddelse av armenere noen år tidligere som folkemord.

Kilde:
Vårt Land 25 09 2023

Kunst er hva en som kaller seg kunstner, kaller for kunst

I 1987 senket kunstneren Andres Serrano et krusifiks ned i sin egen urin, fotograferte det og stilte ut verket under navnet «Piss Christ». Dette blir stadig trukket fram som eksempel på blasfemi som må være lov selv om vi ikke liker det.

Nå har Serrano selv grepet inn i debatten, og forteller at han er katolikk og at det dreier seg om et religiøst kunstverk som ikke var ment å provosere. «Jesus Kristus ble drept på den mest avskyelige måte, og det kom blod, tårer og alt mulig ut av ham» sier Serrano. Som nå er blitt fintfølende nok til ikke å presisere hva han sikter til med «alt mulig».

Kilde:
Vårt Land 25 09 2023

  • Kategori: Klipp og klapp

  • Kommentarfelt

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *