Klipp og klapp 98

in

Ronnie Johanson klipper fra media, og klapper uhemmet.
Enten for skribenten, eller til vedkommende.
(Stort sett det siste, men bare verbalt, vel å merke.)

Viktig teologisk spørsmål er avklart


Under nattverden deler presten som kjent ut brød i form av små oblater, og påstår at det dreier seg om Jesu legeme. I flere år har disse oblatene vært frie for gluten. Men mange mente at da er ikke Jesus lenger til stede i det nattverdsgjestene spiser. Nå har folkekirkens biskoper funnet ut av dette viktige spørsmålet, og fastslår at ja, Jesus lar seg faktisk bake på glutenfritt mel.

Jeg innrømmer at dette var lite ærbødig fremstilt. Mange ateister mener at religion skal behandles med respekt. Men hva syns de om den kristne avisen Dagens omtale av saken? Den hadde overskriften HERRENS LEGEME SKAL FORTSATT VÆRE GLUTENFRITT


Kilde:
Dagen 4. mai 2024

Teologisk debatt

Avisen Vårt Land skal ha honnør for at de i alle år har sluppet til hedninger som meg i debattspaltene. Det er imidlertid sjelden jeg får svar. Det skjedde heller ikke da jeg påpekte at Jesus blir sensurert i den nyeste bibeloversettelsen.

Noe som derimot har vakt debatt, er spørsmålet om hvor høy kjempen Goliat var. Du husker kanskje at David klarte å nedkjempe ham. Men hvor høy var han egentlig? Over tre meter, eller bare 2 meter og 25 centimeter?


Kilder:
Vårt Land 23. april og Ukens bibelord 51 (Jesus)
Vårt Land 14. mars og 21. mai 2024 (Goliat)

«Kjedelig som den evige salighet»

Dette var Arnulf Øverlands lite ærbødige omtale av en oppbyggelig bok.

Folk som tror at de skal leve evig, er selvsagt svært opptatt av hvordan livet i himmelen vil arte seg. Heldigvis har vi prester som har studert saken. Prest og forfatter Ingrid Mjelve skriver:

Himmelrik er ikke blomstertepper, den er heller furugrønn og stille, bladene skal være røde, brune, gule, klar for å slippe tak for å selv bli til jord. Folk skal ikke synge kjempehøyt, og ingen skal plutselig rope ut sin glede, jeg håper alle snakker med innestemme. Det er for all del ikke korps, men cello og piano. Det er ikke oppstilte ansamlinger hvor det blir så synlig når man går feil, det er heller uforpliktende og ukompliserte fellesskap uten noen kleskode, rundt et bål om kvelden. Og det er ikke lyst til midnatt, nei, la det være stjerneklart og stille. Det skal være mørkt og trygt så ingen ser når man plutselig blir rørt på feil sted. Og ingen hopper strikk i himmelen. Og ingen snakker om fester du ikke ble invitert på.

Godt å vite.


Kilde:
Vårt Land 16. mai 2024


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *