Ukens bibelord 31

Ved Ronnie Johanson

Jesus-hva-forskningen-sier-mens-kirken-tier-forside-Ronnie-Johanson
Jesus hva forskningen sier mens kirken tier forfatter Ronnie Johanson.
Bokomtale: Se forlagsidene.

Jonas-tegnet

Det kan ikke være lett å være en tenkende fundamentalist. Da får man stadig problemer med brysomme bibelord. Som Matteus 12, 38-40:

Noen skriftlærde og fariseere tok til orde og sa: «Mester, vi vil gjerne se deg gjøre et tegn.» Men han svarte dem: «En ond og utro slekt krever tegn, men den skal ikke få noe annet tegn enn Jonas-tegnet. For slik profeten Jonas var i buken på den store fisken i tre dager og tre netter, slik skal Menneskesønnen være i jordens dyp i tre dager og tre netter.

Jesus ble som kjent gravlagt fredag i påskeuken, og søndag morgen var graven tom. Dette blir høyst to dager og netter.

En skribent i Dagen hevder 19.4 at Jesus ble gravlagt onsdag, ikke fredag. Da går regnestykket opp, så sant han oppstod før midnatt påskeaften. Men forklaringen er nok enklere enn som så: Jesus har aldri sagt hverken dette eller mye av det andre som tillegges ham. Som f.eks. misjonsbefalingen. (På det tidspunkt var han jo død. Men selv om han skulle ha stått opp igjen, kan han ikke ha sagt noe som var i strid med både hans egen lære og apostlenes praksis: De begynte ikke å misjonere før Peter fikk en visjon, mange år senere. Enda senere ble tradisjonen om Jesus endret, slik at den stemte med menighetens nye misjonspraksis. Mer om dette i Ukens bibelord 11.)

  • Kategori: Ukens Bibelord

  • Kommentarfelt

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.